11. december 2009

Nissernes hyggebrød.../our traditional xmas beercake...


Det er ikke december før den første omgang af "Nissernes hyggebrød" er blevet bagt og taget med på job osv. Her en lille tutorial =0)
Man tager lige dele hvedemel og brun farin - 850 gram af hver
blander det i en skål med 2½ TESKE natron, 2 SPISKESKEER kanel, 1 SPISESKE ingefær (men det udelader jeg altid), 1 SPISESKE stødt nellike og 1 TESKE muskat.
Nu kommer det sjove - knap 2 nisseøl op - og rør dejen grundigt sammen med indholdet af de 2 nisseøl. TRYLLE - du er færdig (men check lige du har fået en lind dej og ikke har mel/sukker i bunden af skålen - så må du røre lidt mere). Lad en nissebamse overvåge processen - så går det endnu bedre. =0) Over i en bradepande foret med bagepapir og ind midt i en 175 grader varm ovn i ca 1 time. Stik i den lidt før - måske er den færdig. Smager SKØNT både som kage - eller nogle dage senere med smør på. GOD FORNØJELSE

UK translation to follow...

8 kommentarer:

 1. Den "kage" havde jeg da helt glemt, det er nok snart 30 år siden jeg sidst smagte den. Det kan være at jeg skulle prøve at bage den i weekenden. Rigtig god dag til dig

  SvarSlet
 2. Jamen jeg har også smagt den til en julescrapdag i Roskilde hos Pia og Rikke engang ;o)
  Den er jo RIGTIG god... ;o)
  MUMS én opskrift mere til julebogen =0)
  God dag til dig.

  SvarSlet
 3. Jeg kan ligefrem dufte den ; )
  God weekend til dig.

  SvarSlet
 4. Det lyder altså ret lækkert. Jeg kan ikke lave pandekager uden nisseøl så hvorfor ikke kage? Jeg må prøve det en dag.

  SvarSlet
 5. Juhuu - en opskrift mere til min lille kagebog.
  Som Margit skriver, så smager den bare godt.
  Fik også engang en smagsprøve i den tidligere scrapshop.

  SvarSlet
 6. Det er den kage, der her til lands kaldes ølkage, men rigtignok, den smager godt og det bedste ved den er, at det hele bare skal røres sammen, bages og vupti har man alletiders kage. Egner sig også godt som klassens kage eller skovturskage, tja den kan faktisk spiser hele året, og man kan bruge al slags øl, men til jul er det selvfølgelig bedst med nisseøl !

  SvarSlet
 7. Den skal da prøves - tak skal du have

  SvarSlet
 8. Ej det brød får jeg da helt lyst til at bage. Jeg kan næsten dufte krydderierne. Der er alt for meget jeg gerne vil her i december. Jeg havde også bestemt at jeg skulle bage luciabrød d. 13. dec. Det kom jeg først i tanke om at jeg havde glemt alt om da vi var nået til d. 18. dec. :0) Rigtig god jul til dig og dine!

  SvarSlet

Please leave your comment and if you don't have a blog account you can choose anonymous and write your name in your comment for me to know who you are.
Thank you for visiting my blog - I love visits and cherish comments. =0)