5. september 2010

Solen er oppe, flaget er oppe og jeg er oppe../ Rise and shine - today is National flagday for the Danish veterans..


For i dag er det jo National flagdag for veteraner og udsendte soldater. At se vores smukke flag (verdens ældste siger min kloge mand) mod en blå himmel er altid en fornøjelse - men i dag var det en særlig ære og glæde at sætte flaget!

Sidste år fik man endelig besluttet en dato for en flagdag og udover at flage for alle der gør en indsats her og nu, flager vi også for de der har gjort det tidligere og de der ikke er blandt os mere!

Jeg læste på Folk og Forsvars hjemmeside at man kan sende en SMS med en hilsen til soldaterne derude. Det var jeg da nødt til at gøre med en hilsen fra OSH.

Her er hvad man gør: (lånt fra F&F's side)

I dag er en dag for soldaterne – men også for dig, der gerne vil vise din støtte. Og du kan gøre det pr. sms:

· Send en hilsen til de udsendte soldater
Skriv ”KSO mellemrum din hilsen”, og send den til 1231
eller
· Send en hilsen til soldaterne derude og 50 kr. til veteranerne herhjemme
Skriv ”KSO50 mellemrum din hilsen”, og send den til 1231
På Kammeratstøtteordningens hjemmeside kso.inmobile.dk kan du læse alle de hilsner, der er sendt.
Sms-hilsnerne vil selvfølgelig blive videreformidlet til de udsendte soldater.

En lille gestus der kun tog få minutter, men jeg tror det betyder mere end vi lige forestiller os.
GOD søndag herfra   =0)

Flag in my garden to honour the Danish deployed soldiers and those who were there earlier. It is also possible to send a text message and so I did to tell them to look forward to some boxes in the mail!

6 kommentarer:

 1. Tak charlie, din opfordring er fulgt!!

  SvarSlet
 2. Det er sådan en dag som idag jeg er rigtig ked af, vi ikke længere bor et sted med flagstang :( ...så jeg må nøjes med at bruge sms'en (tak fordi du gjorde opmærksom på den mulighed)..:)
  Go' søndag til dig :)

  SvarSlet
 3. Har lige været en tur igennem Haderslev, og der er utroligt mange flag oppe. Både fra off. bygninger, men ikke mindst fra private flagstænger. Det er et smukt syn, for solen skinner fra en blå himmel.
  Så alle, der måtte have overset datoen, bliver klar over, at der sker noget.
  Vi flager ikke selv. Flagstangen nedlagde sig selv sidste år, og vi har ikke lyst til en ny. Det er ikke altid let, at passe en flagstang i dette sønderjyske kvarter. Her overholdes flagdage og -regler nemlig til punkt og prikke.

  SvarSlet
 4. Herhjemme er flaget også hejst. Flere naboer har spurgt om vi har fødselsdag idag og så får de lige forklaringen. Alle synes det er en god ide`og det har de jo ganske ret i. Så her vejrer dannebrog nu flere steder. KH 10na

  SvarSlet
 5. Du har ret, det ser så smuk ud med alle disse flag. Og når man så ved hvorfor, bliver det ekstra smuk.
  God søndag

  SvarSlet
 6. Jeg synes, det er godt, at DK har fået sådan en dag. Vi har faktisk brugt dagen langs Normandiets kyst i skyggen af så mange tabte soldaterliv. Det var på alle måder en meget rørende oplevelse, som jeg tror sætter sig i sjælen. Kram til dig i dag.

  SvarSlet

Please leave your comment and if you don't have a blog account you can choose anonymous and write your name in your comment for me to know who you are.
Thank you for visiting my blog - I love visits and cherish comments. =0)