28. september 2010

Isle of Cumbrae - en lille ferieperle på Skotlands vestkyst/a holiday town on the westcoast of Scotland

Vores dejlige skotske venner, som vi har kendt i mere end 20 år bor i Dumbarton ca ½ time fra Glasgow. Denne gang var det ikke storbyen vi besøgte men deres "sommerhus" som er en lejlighed på strand-promenaden i Millport.  Millport er BYEN på øen Cumbrae og man kan kun komme dertil med en lille færge der futter frem og tilbage hver ½ time. Kun 10 min fra fastlandet men man føler sig sat tilbage til Viktoriatiden derovre. Man betaler kun for at komme derover, for som de fastboende siger med et skævt smil - "vi vil jo gerne af med jer igen - så det er gratis at komme retur". Om sommeren kommer der rigtig mange skolebørn derover for at cykle øen rundt og der er også et par familier der kan leve godt af at stå for denne cykeludlejning. At de så også har gode ideer, der gør at familier og voksne f.eks. kolleger fra et job vælger sådan en friluftsdag væk fra kontoret, kan I se på denne collage - en konferencecykel - ja jeg har aldrig set noget lignende - men man bliver helt sikkert rystet godt sammen på sådan en møde-cykeltur. Og i modsætning til mange møder jeg har deltaget i har man her besluttet at kun EN person har overblikket og kan styre - resten skal bare træde i pedalerne!! At udtrykket "on your bike" så samtidig kan oversættes i stil med "du kan rende og hoppe" er typisk skotsk humor.

Fàilte gu Eilean Chumbruaich - betyder velkommen til øen Cumbrae på Gaelic og skotter er et stolt folkefærd som gør alt hvad de kan for at distancere sig fra England - så selvfølgelig bliver man budt velkommen på Gailic når færgen lægger til. Skotland er normalt ikke kendt for sit fantastiske vejr - med mindre man er til regnvejr og skyer iblandet enkelte solstrejf - så alle var vildt overraskede over blå himmel, sol og 22 grader i sidste weekend af september. Men det kunne ikke falde på bedre dage - for det var "end of the season" weekend i Millport og jeg skal da lige love for der var mange arrangementer planlagt, som bestemt egnede sig godt til det fine vejr. Check lige udsigten fra vinduet i stuen - en af øens turistattraktioner "The Crocodile Rock" ligger lige nedenfor huset og der er konstant nogen der skal have deres billede taget siddende på denne klippe. Her lykkedes det dog at få den i et mennesketomt sekund:

I sådan en festweekend er øen FULD af mennesker - både de ca 2500 fastboende, feriegæsterne og en masse en-dags turister - som denne dag får en ekstra sen returfærge stillet til rådighed (dog kun for gående) så de kan være med til aftenens festfyrværkeri. Dagen igennem er der sandskulptur for børnefamilier på stranden, dukketeater, klappe-dyrskue med kaniner, høns, slanger, MADDIKER, fugleedderkopper og ugler - alt dog professionelt overvåget af en dyrepasser, dommerkomite der bedømmer og kårer årets bedst udsmykkede butiksvindue osv. osv.  Et IMPONERENDE skue med kulørte lamper og små lanterner sejlet ud på en af de små klippeøer og arrangeret (det tog flere timer for et hold frivillige). Her et lille sammendrag - og vores venners børnebørn VANDT konkurrencen med deres store guitar med noder. Her var alle "mand" fra knapt 3 år til 13 år involveret under kodenavnet Guitar Heroes - et par af de mere prof. udseende havde haft lidt for meget "mor og far" hjælp og måtte nøjes med 2. og 3. pladsen.
Hvert år er der selvfølgelig et Loch Ness uhyre, en krokodille, hajer, skibe osv. så der er også ekstra point for noget der ikke er set før og for så vidt muligt kun at bruge ting der stammer fra stranden. Den butik der vandt for bedste vinduesudsmykning havde valgt et tema med "Gæt børnerim og sange" og det var super gennemført med bl.a. "3 blind mice" som var 3 tøjmus med bind for øjnene osv. Et af husene var et Mr. Men hus - med hus og have grundigt udsmykket - og det hele bliver sat op samme dag og pillet ned inden morgen - ren magi for børn og barnlige sjæle.Photoes from a lovely weekend at the Isle of Cumbrae - it was "end of the season" with lots of activities for kids and grown-ups - sand sculpture competition, petting zoo, decorates shops and houses, 100's of padella lights on the smallest island and an impressive fireworks display. Our friends team of grand parents won the sand sculpture competition with their "Guitar Hero". Some of the animals were also good - but had been made with too many adults helping. The shop with a display of "guess a nursery rhyme" won - it was brilliant with "3 blind mice", Cinderella, Teddybears picnic, The own and the pussycat, 101 dalmations etc. all build using items from the shop.

TAK hvis du stadig læser med her - men jeg lovede jer "en tur til Skotland" !!

9 kommentarer:

 1. Det låter helt fantastiskt! :-)

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare fantastisk ud. Satser på, at årets studietur med arbejdet går til Skotland i år. Vil bare SÅ gerne derover, også selvom der nok ikke bliver meget tid til udflugter.

  SvarSlet
 3. Sikke en masse I har oplevet... så er det man synes man har været på en laaang ferie når man kommer hjem. ;o)
  Jeg har altid drømt om at besøge Skotland, men vejret har holdt mig fra at realisere drømmen ;o)
  Fantastiske billeder og FLOT!! guitar de unge mennesker har kreeret. Super sejt projekt for søådan en "bande" fætre og kusiner...
  God dag og tak for dine kommentarer på bloggen.

  SvarSlet
 4. Tak for turen Charlie, det var jo næsten som at være der selv! :)
  Vi har også sådan en ø her i DK....altså hvor man kun skal betale for turen derover, nemlig Årø ved Haderslev.
  Glæder mig til at se dig på fredag i Middelfart.

  SvarSlet
 5. Sikke en symfoni af billeder hvor er de flotte og den gitar er bare fin. Den cykkel er den måske noget for cykkel butikken ?????
  Bodil

  SvarSlet
 6. Sikke en tur, du lige tog os med på. Hold da op. Ikke at man bliver spor misundelig....næh, man kommer blot i stemning og får en lidt ternet (mest grøn)kulør i ansigtet. Den med konference-cyklen kunne være et hit på min arbejdsplads. Så cykler de da i det mindste samme vej.:-)) Edderkoppen og maddikerne må du gerne beholde.
  Men en skøn billedkollage.


  og tak for din lange og søde kommentar på min blog.

  SvarSlet
 7. Tak for en skøn lille smuttur til Skotland. Det ser dejligt ud - og hvor var i heldige med vejret. Flotte billedkollager og dejlig fortælling - jeg nød at læse og se det hele. :0)

  SvarSlet
 8. Tak for en dejlig ferieoplevelse... så sparer vi da de penge :-)
  og fantastiske billeder du taget

  SvarSlet
 9. Nøj, en masse dejlige billeder, tak for synet af dem og din fortælling, skøn beretning !

  SvarSlet

Please leave your comment and if you don't have a blog account you can choose anonymous and write your name in your comment for me to know who you are.
Thank you for visiting my blog - I love visits and cherish comments. =0)