10. maj 2011

80 års fødselsdag og modig and uden højdeskræk / 80th bday and a duck with a view

I søndags var vi til frokost hos en kær gammel ven der fyldte 80. Han er glad for rødvin - så det var vores gave - og så er han glad for Frankrig og gammel spejder - så det med Dannebrog går han meget op i. Derfor dette kort - i franske farver og en fin roset der viser tallet 80. Kortet var supernemt og lavet efter denne fine tut. Joken med det løse kort med hans navn er - at han kan trække det op så flagene er skjult hvis klokken er over "flagtid".


Man tror det næppe - men hele 13 æg gemmer denne and under sig i sin rede med udsigt!Og her et foto af en skør and, der nu for andet år i træk har valgt en urtepotte på deres altan midt i København til at ruge sine ællinger ud. Og vel at mærke en altan på FEMTE sal. I år blev det til 12 ællinger som bliver høvlet ud fra altanen så snart de er udklækket. Sidste år var der en der brækkede et ben - så fødselaren blev blød om hjertet og puttede de sidste 7 i en papirkurv, da de første 5 var tumlet ud og faldet ned. Fru and var i første omgang lettere fornærmet, men gik så højt rappende ved siden af vores ven ned til Nyhavn hvor alle ællingerne blev søsat og den lille familie svømmede ud i verden. Se det er et rigtig eventyr og det hele skete i går. Vi har kun billeder fra søndag - hvor hun stadig lå på æggene og så vigtig ud.

A card for a friend's 80th birthday and a story about a silly duck. For the second year in a row it decided to lay 13 eggs in a flowerpot on their balcone - and have a look and see how high up that is. They live at 5th floor in central Copenhagen - imagine these little ducklings being tossed over the balcony as soon as they have hatched. Our friend decided to sweep half of them into a basket and carry them downstairs much to their mothers dismay - but they all walked to a nearby canal and svam into the sunset and lived happily ever after. No wonder Hans Christian Andersen was Danish - what a fairy tale!!!

5 kommentarer:

 1. det er et sødt kort.
  Og den med de tovlige ænder kender jeg godt, hvor jeg arbejder har vi flere bygninger hvor der er en gård inde i midten, og i flere år var der en andemor der lagde sine æg trygt der inde - problemet er så når ungerne skal "ud i verden" for det kan man kun over taget eller gennem bygningen. Vi har adskillige gange styrtet gennem bygningen med en papkasse med ællinger under armen mens andemor har siddet på taget og brokket sig

  SvarSlet
 2. Skønt kort du har lavet :)

  Hvor sjov med udrugning projektet, hvor sjovt på 5 sal - hvis første gang jeg har set/hørt det - måske opfølgning kommer ;)

  Rigtig god dag til dig

  SvarSlet
 3. Sikke da en sjov andehistorie. Måske er der mere fred på 5. sal.....hvem ved.
  Og så er det jo godt med en sand dyreven til at hjælpe. (En spejder er god mod dyr....husker ikke § nr i spejderloven ...hihi)
  Superflot kort du har lavet den den 80 årige herre. Med dine personlige hints.

  SvarSlet
 4. Ænder har ikke højdeskræk... så engang i TV en and, der rugede i et kirketårn, og andemor stod nede på brostenene og rappede af dem, hvorefter de efter tur lod sig dumpe ned, ufatteligt !!
  Men 5. sals anden har da valgt et smukt sted at ruge sine børn ud.
  Flot og gennemtænkt kort til den 80-årige !!

  SvarSlet
 5. Sikke et flot og utraditionelt kort men jo også helt perfekt til an(d)ledningen.

  Sikke en fjollet andemor; der er jo ikke meget, man kan gøre andet end at hjælpe hende og ællingerne videre.

  SvarSlet

Please leave your comment and if you don't have a blog account you can choose anonymous and write your name in your comment for me to know who you are.
Thank you for visiting my blog - I love visits and cherish comments. =0)