29. juli 2010

Minialbum til minde om min søster / Mini book in memory of my sister

Utroligt men i år var det allerede 5 år siden vi desværre mistede min ene storesøster Annette. Hendes ældste barnebarn blev konfirmeret i maj og det vidste min søster hendes sygdom ikke ville give hende lov til at opleve. Derfor startede vi på et minialbum og aftalte at jeg skulle færdiggøre det med de emner og tekster hun havde været med til at bestemme. En opgave der på en gang var vigtig og dejlig at kunne gøre og samtidig SUPERSVÆR. Og en stor hemmelighed at have i 5 år - for album og en pengegave skulle først røbes for konfirmand og hendes forældre på selve dagen. Det lykkedes - det blev selvfølgelig et Kleenex-øjeblik - men samtidig til stor glæde for "barnet" og hendes forældre - og jeg kan garantere at der ikke sad nogen ved det festbord der ikke fremover ved HVAD scrapbooking er - og hvorfor det er en helt speciel hobby. Jeg har udvalgt nogle af de sider vi lavede sammen og nogle af dem jeg selv lavede kort før konfirmationen og viser dem fordelt over et par dage.

Her er en side med børnefotos af min søster, hendes søn og hans børn, det er et 8x8 album:


Og her en side om os tre søstre (jeg er den lille tandløse, plyssede "ting" 6 år gammel, hendes to sønner, og hendes to børnebørn:

Begge opslag er lavet i år - og det var svært at holde sig til neutral pynt for at de ikke stak alt for meget ud i forhold til de sider der er lavet for 6 år siden - men syn's det lykkedes meget godt.

These are pages from the minibook I made partly together with my sister and later alone - to give to her granddaughter at her confirmation party. This year it was 5 years since we sadly lost one of my sisters and she was so sad to not be there to tell her then very young grandchildren about her life and their dad as a child. Luckily that's what a scrapbook can do - and as emotional and difficult it was to finish it for her - it was also a blessing to give it to her granddaughther and see how happy it made her and her parents - talk about smiling through tears!! And I can assure you that all of the guests at the party now know WHAT scrapbookings is all about.  Btw - I am the youngest one  - 6 years old in the black and white photo. TFL

14 kommentarer:

 1. Sikke en smuk tanke.... Den gave kan ingen stikke!
  (Jeg fik næsten også brug for kleenex)

  SvarSlet
 2. Ja, kære ven... det album har jo også trukket vand hos mig. Jeg har ikke set det hele IRL... men du har jo berettet og fotos og tanker under processen... som selvfølgelig var svær. Jeg har næsegrus beundring til overs for dit projekt... og var glad for at høre, at det blev vel modtaget.
  Glæder mig til at gense siderne den kommende tid. Knus...

  SvarSlet
 3. Smuk tanke - og smukke album-sider. Sikke en gave at modtage !
  Jeg får helt en klump i halsen, bare ved læsning af dette. Kan sagtens forestille mig, hvordan du har haft det undervejs med arbejdet, og under overrækkelsen.

  Og sikke et ansvar din søster har overladt til dig....velvidende at du ville klare det.

  SvarSlet
 4. Det er bare så smukt Charlie. Tænk at få sådan en gave af sin bedstemor længe efter at hun er gået bort. Hvor er det bare fantastisk. Kan godt forstå der var brug for kleenex. Jeg er sikker på, at din søster har siddet på en lille sky og været umådelig stolt af sin lille søster, som gennemførte det i havde påbegyndt! KNUS

  SvarSlet
 5. Uha, det er da en historie, der kan trække vand og Kleenex, men en meget smuk idé I fik dengang...

  SvarSlet
 6. So beautiful Charlie. A wonderful idea to make the mini book. I'm very sorry that your sister is no longer here but it's a beautiful and thoughtful gift for her granddaughter and it will be treasured always.
  Love Elaine xx

  SvarSlet
 7. Jeg kan næsten ikke sige meget som ikke er blevet sagt her. Men det rører mig dybt, og det er utrolig flot du fik det gjort færdigt..
  Det er bare SÅ SMUKT

  SvarSlet
 8. Det her er virkelig den ultimative grund til at scrappe - at kunne fortælle historierne, der er vigtige at fortælle. At få sagt det, man ved, man gerne vil sige. Jeg synes, det er en fantastisk smuk gave, du og din søster har lavet sammen. Tænk, at hun overvejede det midt i sin sygdom; det er fantastisk.
  Knus fra mig.

  SvarSlet
 9. Når det har været svært for dig at scrappe det, så er det vel heller ikke så mærkeligt, at vi andre sidder med tårer i øjnene over at høre om det. Men det er vel det scrapbooking handler om. At fortælle om livet på godt og ondt.
  Det er en fantastisk gave, som du har fået givet videre til hendes efterkommere.

  SvarSlet
 10. Hvor var det dog en god ide og en smuk tanke at lave sådan et album. Det er blevet rigtig godt og sødt pynt der er mellem billederne.
  (På min blog spurgte du mig om jeg fandt scrapbutikken i Paris: Desværre nej jeg havde ikke fået skrevet adressen rigtig af øv øv. Men så må jeg jo til Paris igen:)
  vh Renne

  SvarSlet
 11. Kære Charlie... det er lykkedes dig at gøre mig stum... Og der skal MEGET til! Fantastisk ide og smukt album...! Og MEGET betydningsfuldt! Glæder mig til at se mere.
  Knus
  Engel...

  SvarSlet
 12. En helt fantastisk gave. Hvor er det bare....smukt :) Du har sådan et godt hjerte!

  SvarSlet
 13. Sikke en smuk tanke. Og flotte sider. Det bliver et fantastisk minde at have!

  SvarSlet
 14. Jeg sidder her og har brug for en kleenex (eller to)
  Hvor er det bare en smuk ting at gøre, hvor må det bare havde været super svært at gemme på så stor en hemmelighed i alle de år.
  At både "barn" og forældre blev rørte, og overraskede kan man jo godt forstå : )
  Stort arbejde du har lagt i det, og det har været at skulle scrappe alle de billeder og tænke på din søster, men jeg håber også det har bragt dejlige/sjove minder frem, som du kunne trække på smilebåndet af.
  Super album Tak fordi du deler det med os ; )

  SvarSlet

Please leave your comment and if you don't have a blog account you can choose anonymous and write your name in your comment for me to know who you are.
Thank you for visiting my blog - I love visits and cherish comments. =0)