31. maj 2010

Soldaterkort - min "lagrede" hemmelighed / My long kept secret - Cards for deployed DK soldiers


Dette indlæg ligger øverst til 1. juni - men der kommer nyt længere nede - så rul endelig ned og kig. =0)

Her viser jeg et kort jeg har GLÆDET mig meget til at vise jer. Ikke fordi det egentlig er den "store kunst" men fordi det repræsenterer et projekt jeg har haft i støbeskeen rigtig længe og som jeg håber der er rigtig mange der vil støtte op om. Rikke Bagger har givet mig lov til at informere om det på Scrap-a-Mania i Roskilde på lørdag (og TAK for det Rikke) - MEN der kommer I jo trods alt ikke allesammen - så her er hvad det drejer sig om:

I USA har man i mange år haft Cards for Heroes og en del andre lignende velgørende projekter hvor scrappere m.fl. laver hjemmelavede kort som soldaterne så kan skrive og sende hjem til forældre, ægtefælle, børn, venner osv når der kommer en mærkedag mens de er langt væk fra hjemmet. De fleste af dem opholder sig jo steder, hvor man ikke lige kan smutte i byen efter et kort endsige få fat på et. Efter en del research kunne jeg se det ikke fandtes herhjemme og det ville jeg så gerne hjælpe med til at organisere. Jeg har derfor tidligere på året købt et domænenavn (men vent lige et par dage - siden er ikke HELT færdig - ØV). Her er det planen al information (for der er enkelte ting vi er nødt til at tage hensyn til med disse kort) kan findes og siden vil blive opdateret med modtagne kort, ideer, evt. kommunikation med soldaterne, fotos, downloads til brochure, svar på mest stillede spørgsmål osv.

Vi har selvfølgelig også et logo - og jeg er taknemlig og glad for at Quickutz i USA skriftlig har givet mig tilladelse til frit at anvende dette hjerte, som jeg syn's signalerede "Tie a Yellow Ribbon..." på vores måde =0). Logoet bruges bl.a. på små labels som jeg sætter på bagsiden af alle kort inden de sendes afsted, for at signalere, at det er kort fra "Operation Skriv hjem" som udelukkende må udleveres uden beregning til vore udsendte soldater og samtidig for at gøre lidt reklame for sagen, så vi kan blive ENDNU flere der hjælper til. Det har været VIGTIGT for mig at der ingen penge er involveret i projektet. Vi donerer alle vores tid og kort og disse bliver pakket i kasser og sendt med når det kan lade sig gøre. Uanset om du kan lave få eller mange kort så er AL hjælp meget velkommen - det må meget gerne være MANGES projekt - jeg har bare taget initiativet til at få det i gang og styre "slagets gang". Da hemmeligheden undervejs blev FOR stor at have helt alene har jeg været i kontakt med nogle butikker og scrappere som allerede har meddelt deres støtte - mange TAK til jer! Dvs. der udover en kasse på SAM og øvrige events også vil kunne afleveres færdige kort i butikker (igen kommer der en liste over hvem/hvor på hjemmesiden) så vi kan holde portoudgifterne for hver især nede. Man kan selvfølgelig også sende kort direkte til mig, hvis man aldrig sætter fod i en butik eller aflevere hos mig hvis man bor i nærheden. På sigt planlægger jeg også små "Lav kort til OSH-events og jeg har MASSER af ideer som kommer på hjemmesiden i årets løb.
TAK hvis du har læst med hertil..!!! Det blev en lang smøre - men jeg havde meget på hjertet!

Kortet er med Soldier Ian som Greeting Farm-stemplet hedder - er købt her i Danmark og da der stod USA på hans brystkasse måtte jeg "operere" lidt. Han har selvfølgelig "ørkenuniform" på, da det er de lyse farver der bruges der og der er Glossy Accent på brilleglassene. Jeg har brugt Stampin Up punch til arkets kant og det olivengrønne bånd er også fra SU. Hvis du allerede nu har nogle ideer til kort og gerne vil være med er de vigtigste restriktioner for kort til "Operation Skriv hjem" at der ALDRIG må bruges glimmer, glimmerlim, glimmermist eller andet reflekterede materiale, der kan smitte af og sætte sig på huden. Dette fordi det er en sikkerhedsrisiko for soldaterne - når de er på arbejde i mørke skulle de jo nødigt være små selvlysende målskiver, VEL??? Vi er også blevet bedt om at undgå nåle - men ellers har jeg på nuværende tidspunkt ikke hørt om andre forbehold. Af praktiske årsager bedes I sætte et stykke hvidt papir til at skrive på inden i kort der ikke er hvide, da udvalget af skriveredskaber dernede ikke er specielt stort. Kan du levere kuvert med dit kort ville det være en STOR hjælp - men vi behøver ikke plastposer om kortet - det skaber bare unødigt meget affald hos vores soldater.

Hvilken type kort spørger du måske ? Alt hvad der kan sige "Tak", "Til lykke", "En lille hilsen", "Savner jer" osv. og egner sig til mødre, fædre, børn, kærester, venner osv vil være velegnet. Hvis du selv ville blive glad for at modtage det fra din mand, kone, søn eller datter, så er du sikkert på rette vej. Og så er det perfekt til at få ryddet ud i restekasserne rundt omkring =0).

PYHA - så ruller "snebolden". Jeg håber den ruller sig stor og glæder mig til at holde jer orienteret lidt her - men mest på OSH-bloggen (som jeg regner med at få styr på om et par dage - indsæt lidt bandeord her....). Hvis du kunne tænke dig at deltage så på forhånd tak, og spred endelig rygtet - jo flere jo bedre. =0)

Above card is one of the first cards for the Danish "Operation Skiv hjem" project. We will be making homemade, blank cards for Danish deployed soldiers to help them keep in touch with their dear ones at home. I made the Logo some time ago and would like to thank Quickutz for giving me written permission to use the yellow heart as part of this 100 % non-profit charity work. Within a week the OSH-blog will be up and running I have a few things not working to my satisfaction and have kept it closed until they do. The Soldier Ian stamp from Greeting Farm has been used on this card - but there will be lots of other cute, sweet, funny, pretty cards on the OSH-blog when I start receiving them. TFL

24 kommentarer:

 1. Supergod ide - har aldrig hørt om det før, men jeg selvfølgelig er det ikke lige til at få fat i kort ude når man er ude som soldat og jeg kan sagtens forestille mig hvor glad man bliver af at modtage et kort, som er "tænkt" over istedet for et fortrykt. Glæder mig til at se hjemmesiden og høre mere på SAM

  SvarSlet
 2. Det var dog en fantastisk god ide! Jeg vil også se frem til at høre mere. Flot kort, du har lavet.
  Jeg vil gå i tænkeboks og se om jeg kan nå nogle til SAM på lørdag.

  SvarSlet
 3. God ide Glæder mig til at se hjemmesiden

  SvarSlet
 4. Det er da en fantastisk idé, som jeg helt sikkert gerne vil støtte op om. Både ved at linke til din blog, når den er klar og ved at lave kort til projektet (selvom det bliver svært, når man ikke må bruge nogen form for glimmer ;-) ).

  Godt initiativ, Charlotte!

  SvarSlet
 5. Sikke et fantastisk initiativ. Det vil jeg klart støtte op om, og går straks i kælderen. ;o)
  Glæder mig til at se hjemmesiden, og håber, at der snart kan sendes massevis af kort afsted til vores danske soldater rundt om i verden.

  SvarSlet
 6. hvor er det bare et super fedt initiativ! Held og lykke med det :)
  Tak for din søde kommentar på min blog - jeg starter jo allerede eksamen i morgen :) spændende spændende!
  Jeg håber dit projekt kommer til at køre godt, og jeg vil da prøve at se om jeg ikke kan få lavet lidt til det når eksamenerne er overstået!
  Mange kram
  maria

  SvarSlet
 7. Ja, Charlotte som der allerede er sagt så er det en super ide, jeg er også spændt på den nye blog. Så nu har alle Jenserne og Jensignerne ingen undskyldning for ikke at sende et kort til deres familier, når der bare skal hentes et helt fantastisk flot kort i en kasse i kantinen. Du får også bidrag fra mig.
  svigerinden

  SvarSlet
 8. How utterly marvellous of you Charlie. I'm the child of a soldier, and I can tell you, news from him was a ray of light for Mum.

  SvarSlet
 9. Søde, initiativrige ven. Du ved jo allerede, at jeg støtter op om din idé. De første kort er jo allerede leveret fra mig til kassen. ;o) ;o)
  Det er en super fantastisk idé... så den SKAL vokse sig STOR og STÆRK.Og heldigvis kan jeg allerede fornemme at der er nogle der vil være med...
  Jeg har gang i lidt julekortproduktion p.t. til formålet.
  Glæder mig til at se, hvad der "venter" os.
  Kram... og vi ses jo igen, igen... snart... jubiiii...

  SvarSlet
 10. Endelig kom det frem! Vi talte jo om det til Sommerhusscrap og sikke en god idé!! Jeg er sikker på at de nok skal drukne i kort dernede ved fronten *G*

  SvarSlet
 11. Ja! Ja! Ja! Du er jo den helt rigtige til at arrangere dette, og jeg er naturligvis med med glæde.

  Julekort var måske ikke noget helt skævt sted at starte?

  SvarSlet
 12. Smuk tanke og sikke et godt initiativ!! Det vil jeg helt sikkert bakke op om!! Kortet er så sødt og perfekt til dette formål.
  Glæder mig til at følge OSH bloggen og bakke op omkring det. Godt gået :))

  SvarSlet
 13. Sikke en god ide : ) vil klart støtte op om det, har jo selv været soldat, i mange år, det samme har min mand. Vi er ikke længere i forsvaret, men det er mange af vores venner og bekendt jo.
  Ved hvor meget, det kan betyde : )
  Jeg vil prøve at se hvor meget jeg kan nå til SAM. Skønt stempel og kort du har lavet, glæder mig til at høre mere om, det hele på SAM og læse på den nye hjemmeside.

  SvarSlet
 14. super godt initiativ som jeg glæder mig til at høre mere om og følge den nye blog. Du må have en dejig uge, vi ses lørdag.
  knus PIa

  SvarSlet
 15. Hej Charlie
  Ja vi ses jo til SAM. Hvor er det et flot initiativ du der har taget.

  Hilsen Lillemille

  SvarSlet
 16. Det må være dejligt for dig,at du nu kan fortælle om dit projekt. Nu er det ikke bare er en skrivebords ide mere, men startskuddet til en sag, der alt andet lige, kommer os alle ved. Når det kommer dertil (og det gør det !!) at kortene ligger ude hos vores udsendte soldater, betyder det at pårørende kan få en meget mere personlig hilsen end bare et fladt stykke papir.
  Så selvfølgelig støtter jeg også op om dit projekt og er allerede gået i "kortmode" til SAM.

  SvarSlet
 17. Hej med dig - og 1000 tak for din søde kommentar på min blog :)
  Flot initiativ du har taget - håber den "snebold" kommer til at rulle rigtig længe :)

  SvarSlet
 18. Det er da den mest geniale ide, jeg længe har hørt om . Jeg er med dig 100 % og skal snart lavet et par kort til dig. Kommer der på hjemmesiden til at så din adresse, så vi kan sende dem direkte ellers må du meget gerne sende mig en pb hos Scrapsisters med den. Jeg kommer nemlig ikke til SAM og i de omtalt beutikker forløbig.

  SvarSlet
 19. Hejsa
  Det er en fantastisk god ide du har fået. Det er dejligt at der er nogen der vil være initivrige og starte sådan nogle projekter op.
  Jeg vil helt sikkert gerne støtte. Er allerede gået i tænkeboks. Jeg arbejder bare ikke så hurtigt for tiden.
  Vi ses til SAM... Glæder mig!

  SvarSlet
 20. Kære charlie.

  fantastisk ide... vil holde øje med hvornår siden kommer i luften.. og lave et link fra min blog - til din geniale ide...! Og hvem ved, det kunne jo være, at man kom til at kreere nogle glimmerfri kort :o)
  Knus
  Engel

  SvarSlet
 21. Et kanon godt initiativ du har taget.Skønne kort du har lavet. Jeg kender en som er i Irak for 2.gang han er sygeplejeske. Måske han også får glæde af et af kortene.:)
  Vi ses imorgen til SAM jeg kommer lige forbi og kigger. :)
  Rigtig god scrapweekend.

  SvarSlet
 22. Fantastisk ide Charlie! Vi se om jeg kan få lavet et par kort til næste gang vi ses!

  SvarSlet
 23. Det er da en super god idé, for der er da ikke noget som varmer så meget, som et "rigtigt" kort.

  Jeg får da helt lyst til at lave et par kort også..... trods mit eget "lille" kortprojekt, som apropos snebold, nærmest har udviklet sig til en hel lavine (og dejlig en af slagsen :-))

  SvarSlet
 24. Smuk tanke...fantastisk idé...jeg er faktisk helt rørt nu :O) Jeg er med!

  SvarSlet

Please leave your comment and if you don't have a blog account you can choose anonymous and write your name in your comment for me to know who you are.
Thank you for visiting my blog - I love visits and cherish comments. =0)