18. januar 2010

Højt til vejrs i højt humør / Up where we belong...???


Tirsdag aften var jeg inviteret på middag hos en beduinstamme i Sinai-ørkenen. Den sidste halve time ud til deres teltlejr tilbagelagde vi på kamelryg (ja det hedder det altså selvom egyptiske kameler faktisk kun har en pukkel, som man jo så sidder på toppen af). En fuldvoksen kamel kan måle 2,15 cm fra puklens top og 1.85 i skulderhøjde. Jeg fik ikke liiige checket om min overholdt disse mål - men den var bestemt høj nok til mig =0). Som det kan ses syn's den også det var morsomt eller også havde den hørt om mit nye kamera med "smile detection"??? Min lille egyptiske ven hed Ahmed - men han havde travlt med at kigge den anden vej. En fantastisk aften med solnedgang (som jo allerede er lidt før 17.00 dernede, sød velkomstte med nybagt ugæret brød lavet over bål og senere grillstegt kylling og lam med ris og stegte grøntsager og salat - som vi dog valgte at springe over). Tilsidst en gåtur længere ud i aftenmørket hvor jeg og min gruppe holdt en pause i total stilhed (believe it or not). Stor oplevelse og UHA hvor var det koldt at komme retur til Danmark igen i fredags efter 5 dage med 24-27 grader i Sharm-el-Sheikh.

Came to think of the song from Officer and Gentleman "Up where we belong..." when I should choose a title for this entry. NOT sure I belong on top of a camel but great fun to try it - and look - even the camel had fun - or maybe someone told it about the "automatic smile detection feature" on my new camera. If you think this can be compared to riding a horse - think again - those legs are VERY long and you have to concentrate when getting on and off or you will end on the ground for sure. We went into the Sinai desert on camel back and met with a tribe of beduins to have dinner. Such a special adventure to see the sunset and enjoy the meal they had prepared for us in the absolute middle of nowhere. Egypt is a place I could go back to - that's for sure.

17 kommentarer:

 1. WAAUUUWWWW!!!!!!
  Det ser s.. da vildt herligt ud.=0)Imponerende du havde overskud til at smile (he-he).
  Uha... syn's det ser lidt "farligt" ud!!
  Jeg glæder mig så meget til at høre detaljerne om turen.
  Men det når vi vel lige pluds'li'...
  Her er da anledningen til at få gang i et LO igen...ikk'?? (fnis)
  Gad vide om man kan få kamel/dromedar-papir ;o/
  Knus til dig fra mig :o)

  SvarSlet
 2. åhhh hvor ser det dog lækkert ud, det må sørme være noget af et kulde chock at komme tilbage igen, godt i havde en fin tur.

  SvarSlet
 3. Ej altså. Hvilke skønt billede!! Og sikke da en oplevelse du har fået!

  SvarSlet
 4. Uhh det lyder som en dejlig tur nede i varmen.

  SvarSlet
 5. Skøn beretning, de der dromedarer kan være nogle sure starutter, men denne har du da smittet med dit gode humør...
  Det må være dejligt at høre stilheden (!), da vi skulle på nattetur og se stjerner i den mørke ørken, var det overskyet, og da vi skulle sejle på Rødehavet var det for meget blæsevejr, så vi har noget til gode !
  Glæder mig til nogen Sharm og ørken-LOs

  SvarSlet
 6. HOw fascinating. I understand that you have to pretend you have no bones to ride on the camel - just let it sway! Look forward to seeing the page!

  SvarSlet
 7. Sikke et herligt billede. ;o) Jeg vil bare SÅ gerne opleve Ægypten, og er lidt træt af, at mine forældre tager afsted for 4! gang i næste måned.... Jeg vil MED!!!!

  Håber vi snart ser et par layouts med de skønne billeder. ;o)

  SvarSlet
 8. Ærgeligt du ikke kan høre, hvor jeg griner. Det billede der ....er da bare årets pletskud.
  "smiledetection" - hahaha - det gælder ikke de største og grimmeste tænder - men nu er kameler jo meget kloge dyr - så selvfølgelig stiller den op til fotografering med et smil. Mon det er derfor beduin-kamel-driveren ikke smiler, hvis han kun har en pløk i undermunden ? Han er ihvertfald ude af fokus. Hvad er det for pletter, som er på billedet ? Jeg kan fjerne dem for dig, hvis du ønsker det.

  SvarSlet
 9. dEn kameltur vil jeg også gerne høre nærmer om. :o)
  Hvorfor tog du ikke noget varme med hjem vi fryser jo allesammen.
  svigerinden

  SvarSlet
 10. Dejligt at i havde en god tur og velkommen hjem igen. Den kamel er da for sej med det tandsæt :0) En rigtig godt billede som jo er lige til at scrappe. Godt det forøvrigt ikke er mig jeg lide af højdeskræk....

  SvarSlet
 11. Fabulous picture Charlotte! Not too many people can say they've rode a camel in Egypt!

  SvarSlet
 12. Jeg har hørt om "linselus" men ikke linsekamelser ;o) Den er da lige til en tandpastareklame med det brede smil. Glæder mig til at læse mere om turen og se flere billeder. KH 10na

  SvarSlet
 13. Hvor ser det fedt ud - sikke en oplevelse! Jeg glæder mig til at se dig scrappe billederne ;o)

  SvarSlet
 14. Waouw hvor må det ha' været en skøn tur.Ha ha den kamel har da kameratække*gg* Et kanon godt billede. :)
  Jeg ville også rigtig gerne til Egyten, men kameltur kommer jeg godt nok ikke på....højdeskræk alt over 30cm er uha nej :o)

  SvarSlet
 15. Wow, hvor skønt med sådan en tur ned i varmen. Har hørt at sådan en kameltur er noget man skal prøve, men at det ikke skulle være den mest behagelige ridetur, man kunne finde på ?!?!?!

  SvarSlet
 16. Sjovt, flot og interessant at se og læse om din ridetur m.m. i Ægypten.
  Kh. Elias, Steen og Mette

  SvarSlet
 17. Glemte at skrive; at Elias er glad for den kamel (træfigur) som han fik i dag fra Ægypten efter han, på sit besøg hos jer, havde været ude at kælke med morfar; sjovt!
  Kh igen fra Elias, Steen og Mette

  SvarSlet

Please leave your comment and if you don't have a blog account you can choose anonymous and write your name in your comment for me to know who you are.
Thank you for visiting my blog - I love visits and cherish comments. =0)