5. september 2009

5. september - langt om længe / Finally a national day to honour our soldiers...


I dag er den nye nationale flagdag for vore udsendte soldater - og meget passende græder himlen over det meste af landet. Vi flager til minde om det personel, der har mistet livet i kampen for at skaffe fred og frihed til andre folkeslag. Helt ligesom der var englændere og amerikanere, der døde for at sikre et frit Europa i 40'erne.

Min familie mistede tilbage i 1996 en dejlig, ung mand - min nevø Thomas - for hvem 3 ophold i Kosovo, med al den grusomhed FN soldaterne blev vidne til der, blev for meget at leve videre med. Både de der faldt i aktiv tjeneste, ved ulykker eller som følge af en skadet/ødelagt psyke - er i mine tanker, når der flages i dag. Forsvaret og samfundet har heldigvis lært meget siden 1996 og det er jeg taknemlig for på nye soldater og deres pårørendes vegne.

Nu hvor der endelig er fundet en dag der hædrer disse mennesker, kan jeg måske også finde mod til at lave mit eget LO om Thomas - vi får se. Jeg håber det!

Mange tanker til udsendte soldater, sygeplejersker og politifolk og deres pårørende.

TAK fordi du læste med - selvom dette indlæg er af en noget mere alvorlig karakter end jeg plejer at blogge.

Today is the first time Denmark honour all personnel involved in International duty against terror September 5th 2009. In our family sadly 13 years after we lost my nephew Thomas - days before his 28th birthday - but better late than never!. To us he will always be a hero. He was not killed in action - but Kosovo and all he saw there killed his spirit and darkened his soul and one day he gave up living.

My family and I live in a free country thanks to US and UK soldiers during WW II - somewhere in the world I hope families will have a better life because some had to pay the highest price for freedom.

We fly our beautiful flag today and the sky sheds its tears. God bless those serving their country to preserve peace and justice.

8 kommentarer:

 1. Jeg kunne ikke være mere enig - det er bestemt på høje tid, at der bliver en officiel dag, hvor vi kan mindes vore mistede soldater, der trods alt sætter livet på spil for at vi kan leve i et frit og demokratisk samfund.

  SvarSlet
 2. Jeg kan kun være sååååå enig med dig, flot de får deres egen mindedag, vi har også en ung mand der for år tilbage var udstationeret, han kom hel hjem fysisk, men slet ikke psykisk.

  SvarSlet
 3. Søde Charlie. Et alvorligt indlæg er ikke af vejen - og hvis ikke vi gør mærke af dagen, hvad skal vi så have den for. Jeg synes bestemt at det er en mindedag, som bør være i vores bevidsthed. Hvem ved, næste år kan vi måske lave en Kort/scrappe udfordring i forbindelse med 5. september?!? Blot en idé som den enkelte kan overveje :o)
  Knus Engel

  SvarSlet
 4. Kære Charlotte, Tak for at du delte dette med os andre!
  Der er ingen tvivl om, at det var på tide at der kom en officiel flagdag for de der er eller har været udsendte i denne tjeneste. De fik også mage tanker fra mig i går!

  Knus fra Majer

  SvarSlet
 5. Sikke et indlæg, og det er bare så sandt så sandt og der er på tide at vi kan sætte flaget til minde om alle dem som har betalt den højeste pris for friheden.
  svigerinden

  SvarSlet
 6. Ja- det er i høj grad på tide, at der sættes endnu mere fokus på vores unge mennesker, som sætter livet på spil for os andre.

  Derfor glæder det også mig, at der nu er kommet en off. flagdag - selvom man fyldes med vemod.

  Håber du en dag finder modet til at scrappe om din nevø.

  SvarSlet
 7. Puha, jeg har en klump i halsen og tårerne presser sig på. Den 5. sep har også en speciel plads i mit hjerte. En bekendt har også mistet livet i krigen i Afganistan. Og pludselig tonede hans kone og deres 3 børn frem på skærmen under mindehøjtideligheden i tv og senere i et interview. Først i november tager en rigtig god ven afsted og kæmper. Jeg har stor stor respekt for vores soldater og deres familier. KH 10na

  SvarSlet

Please leave your comment and if you don't have a blog account you can choose anonymous and write your name in your comment for me to know who you are.
Thank you for visiting my blog - I love visits and cherish comments. =0)