29. maj 2014

Mies kort til vores venner i Skotland / HAPPY Bday Irene !!!!

Fra i går er Irene præcis 10 år ældre end jeg er - ikke at det kan ses eller mærkes på hende =0). Det skulle fejres - og her er Mies kort til hende.

Sødt og enkelt og med god brug af en lille rest af det fine svenske Gummiaben skypapir:
Et stykke GLIMMERtape fra "Brødrene Kvist" ;0) sat nederst på kortet. Happy ballon og tallet 70 i samme farve karton - happy og birthday stemplet i to omgange. Rigtig snor i ballon og lille hjertebling i "0" et.
Man bruger ALTID ballonner til fødselsdage i Skotland - f.eks. en portion udenpå hoveddøren så man kan se der er fødselsdag - de flager jo ikke som vi gør herhjemme. Med mindre man er Royal  =0).

This is Mie's Happy birthday card for Irene. IMHO cute and nearly a CAS card. =0)   TFL

24. maj 2014

Kort og gave til familiens søde konfirmand / Card and gift to match

Min søsters ældste barnebarn er lige blevet konfirmeret - og da hun er en dygtig fotograf og ønskede sig penge til et "voksent" kamera blev dette hvad vi havde med til festen - heldigvis havde jeg hos Luna Hobby købt en smart punch der kan lave "pillowboxes" så den kom i brug - så virkede det somom det var en rigtig gave hvis pengene blev rullet sammen på den lange led.

Cathrine har været godt i gang med sit smarte lille Polaroid kamera men er nu klar til et spejlrefleks kamera, så kortet skulle vise overgangen mellem disse - og samtidig sende en Bee happy hilsen til dagens midtpunkt.  =0)

Og farvelagte med guld og sølv glimmer blev den lille bi da ret cute ikke??

Hurra for et godt lager - så man har bånd og karton til både gave og kort der matcher.
 Her dagens smukke midtpunkt - efter hun havde "overlevet" sin fars i øvrigt meget søde og fine tale!



A quick snapshot of the lovely and happy Cathrine on her big day and our card and gift. TFL

20. maj 2014

Kort til vores 8 årige nabodreng = Heidi's Sofus/ Happy 8th bday Sofus

Han er en frisk dreng der er meget glad for at være spejder. Lige nu er han bæver og til sommer bliver han ulv - så hans kort måtte være et spejderkort. Deres tørklæde er sort med pink kant - lidt bøvlet men det lykkedes at lave det.

Sofus har det skønneste lyse strithår - så det måtte med her og jeg fik brugt mit nye stempel fra dagene med de gode tilbud hos Hobbyboden - stemplet hvid på kraft karton og med hvide prikker i 8-tallet.
Our card for my little friend next door - he loves being a scout and I made him a card with him in his uniform and a lot of nature behind him. TFL

16. maj 2014

Mie's FINE kort til sin fætters kobberbryllup / Mie made this for her cousin's anniversary

Så gjorde hun det igen - lånte mors materialer - og lavede et FANTASTISK kort, hende Mie. =0)

Hendes fætter Carsten og hans Berit holdt kobberbryllup og Mie ville symbolisere både dagen og de mange store projekter på deres hus hendes fætter Carsten havde ordnet i de sidste år. Derfor er Tag og bund af kobberkarton - og hanfuglen har travl på taget.

Fint lille landskab og HOVSA - den punch der laver fine bøgeblade havde jeg da helt glemt "vi" havde - tak fordi du fik genoplivet den Mie.
 Super god ide at der står 12½ inde i huset og 25 på plankeværket - det er så heldigt at de bor i nr 25 men det symboliserer jo samtidig at de er på vej mod de 25 og sølvet. =0)

Og grin du bare Mie - næste gang laver jeg MIT kort først så du ikke bruger alle de gode ideer op.
Her kommer så mit kort til samme lejlighed - jeg opgav at stikke Mie's i nuttedhedsfaktor og gik efter et mere voksent kort med lidt embossing og kighul i forsiden :

3 røde pailetter og en række embossede hjerter på en strimmel udgør forsiden med tynde kobber-initialer. Embosset hul laver et hjerteformet kighul til Spellbinders filigranhjerte i kobber på rød baggrund med skrift.
 Kuverten blev lavet så den matchede med kobberinitialer og små røde hjerter:


God bededagsferie og til lykke til de mange konfirmander rundt i landet og i mine scrap-kredse !

Mie's card for her cousin's 12½ years wedding anniversary - with a cute MFT bird house die and a lot of details and my card for same occasion with a heartshaped peek to the Spellbinder heart in cobber cardstock. TFL

11. maj 2014

Velkommen til lille Egon / New babycard for my friend's new grandson

Den længe ventede Egon og hans tålmodige familie havde da fortjent en hilsen - så denne lille bluse kom med hjem fra Frankrig. Heldigvis staves elefant også med E på fransk =0) så kortets tema var også elefant - og han var jo også en STOR fin dreng. Jeg ved pakken er leveret videre med "Farmor-ekspressen" så det kan godt vises her nu:

En glad elefant i fuldt firspring - lige noget til en rask lille dreng. 
Og her kortet med stjerner - fordi "a star is born" og en Hero Arts elefant.
As baby Egon was a BIG boy I went for an elephant on his card - to match the gift. =0)  TFL

8. maj 2014

Kort med skjult budskab / Peek-a-boo card for my friend

Jeg fulgte de fine instrukser hos Dawn - hun havde dog en die der lavede titte-vinduet - men jeg (der ellers er nærmest livsfarlig med en skalpel...) kunne godt bruge en Spellbinder og selv skære et vindue - så det kan I HELT sikkert også.

Jeg gik efter det sarte, tøsede look - med lys rosa og lys grøn.  Her kortet i sin hemmelige helhed  =0)
På hexagonen kunne der liiige være en sød lille Forever Friends bamse med en gave og kage:

Farvelagt med Copics. 
Og her ses de to hemmelige budskaber der kommer frem når men trækker i den lille tag med båndet:

Sjovt at lave - og Dawns video er så informativ at det går som en leg. 
I used this super tutorial from  Dawn  to create a card with a "secret" message for my friends Bday. A so-called peek-a-boo card. Great fun to make - Dawn has a die for the window - but don't let the lack of that stop you for trying it out - even I who is normally lethal with a knife could master cutting a window in a suitable diecut from a Spellbinder die. Great fun to make and always nice to bring a card to a party that is interesting and different. TFL  =0)

4. maj 2014

Mit kort til Maria's 11 års fødselsdag / My card for the 11 year old.

Med mine trofaste QK dies i ny forklædning fik jeg lavet dette kort til Maria der er en meget dygtig negledekoratør og derfor havde ønsket sig farvet neglelak til sin fødselsdag - vel at mærke ikke de små
billige men dem af god kvalitet.  Jeg havde rigtig meget lyst til at afprøve min nye Elisabeth die til at lave et
pop up kort indvendigt - så det blev det:

Med en cirkelpunch kom der mere lak i nogen end i andre af flaskerne (som er en Halloween QK giftflaske), neglelakpenslen er bare en strimmel hvid eller sort karton og i hvid, sort og sølv blev der lavet låg til flaskerne.
Og indeni var der dækket op til fødselsdag med en lille cupcake brad og en sød guirlande:

selvom man er 11 år er en lille hjerteballon sød, ikke?
HUSK ikke at bruge alt for kraftig karton til indersiden - der kommer mange lag når de små trapper foldes sammen (men det er et sjovt kort at lave). Tak for besøget og god søndag !

1. maj 2014

Det de unge vil ha' / A card to match the gift =0)

Vi var til en 11 års fødselsdag i familien og søde Maria havde ønsket sig de smarte EOS læbepomader i gul og lilla. Vi havde noget "kysse-papir" fra Panduro med læber på - så Mie fik denne fine ide til både kort og indpakning:

Når man ser dem fra luften ligner EOS'erne en cirkel - og vi havde karton i alle de farver (og flere til) de findes i - så der blev punchet cirkler og sat bogstavdie på med washitape - så de blev hvor de skulle på turen gennem Revolutionmaskinen. Og der blev intet spild - for de tiloverblevne bogstaver kom på den fine sølvpose man får med i Matas - sammen med en cirkel med ordet birthday stemplet på.
Både gave og kort blev godt modtaget af fødselsdagsbarnet.

Look at this cute and easy card to match the very popular EOS lip balm - my DD Mie made this and used the left over letters to decorate the giftbag. A very happy 11 y old b-day girl received it with a big smile. TFL