25. februar 2013

3 dobbelt fødselsdag / Triple b-day

Allerførst var 22. februar dagen hvor min veninde siden skoletiden fik tvillinger for 18 år siden, så jeg lavede to kort til de unge damer - ens nok til at være til tvillinger og alligevel forskellige. Efter samtale med moderen blev jeg opdateret i hver enkelt tvillings yndlingsfarver så tøjet kunne ligne det i garderoben. =0)

Jeg havde et passende Mo Manning stempel - og en ny Spellbinder die der lå og ventede på en speciel anledning - her var den så:

Emilie er mest til beige, grå, hvid og sort - så de Copics kom på arbejde og her er resultatet. Et lækkert stempel fra et Hero arts sæt blev skåret i fiskehale facon med en lille mørkeblå skygge. I øverste hjørne kom en blå twine sløjfe med bling. En Spellbinder label 1 passede lige til motivet og til den nye mønster die der hedder Decorative label 1.

Og et zoom på motivet og den lille sommerfugl som havde fået glossy accent.

 Inden i kortet stod teksten "If nothing ever changed there would be no butterflies" og en hilsen fra os.

Og her er kortet til Anne Sophie - som er mest til grønt og brændt orange og har et skær af "mistænkeligt blond" i sit hår.


Hendes kort fik en "Happy everything"tekst fra Paper smooches - sommerfuglepapir og en twine sløjfe med bling. 
Men HOV udbryder den opmærksomme læser - det er da kun TO fødselsdage. Ja - men samme dag fik vi et nyt familiemedlem, da min nevø og hans hustru blev forældre til en fin, stor dreng - ham vender vi tilbage til en anden dag.  =0)

I made the above cards for my twin god daughters 18th birthday. Colors were checked with their mum to make sure I didn't make a faux pas.  =0) Butterfly from the Mo Manning stamp was covered in Glossy Accent and inside of the card I stamped "If nothing ever changed there would be no butterflies".  And you're absolutely right twins only call for 2 birthdays - but on the very same day my nephew and his wife became a family as their sweet baby boy was born 22.002.2013   Much more about him later.   TFL

23. februar 2013

Mie har lavet kort til en kollega der rejser/ Good bye and good luck card

Mie havde fået bestilling på et held og lykke kort til en køkkenkollega, der nu rejser til Sverige hvor hendes svigermor har en restaurant. Hun kunne godt lide skrappe farver fik vi at vide.

Heldigvis var der dette skønne Doodlebug papir i en stor stak jeg havde købt for nyligt og i Mies egen private kartonblok fra Panduro var der masser af matchende farver, så kortet tog hurtigt form. Vi googlede held og lykke så der kom et svensk islæt og skrev Lycka till på pc'en.

I stedet for bånd kom der en strimmel gul karton med Fiskars kantpunch og et par omgang matchende grøn/hvid twine og så havde jeg en bestik die i et sæt fra QK, der kunne komme på med en hjertebrad. Vi var begge ret tilfredse med resultatet og det bliver modtagere forhåbentlig også. TAK for besøget Mie - det var hyggeligt. =0)

Nok skriveri - her er kunstværket:

Og så var lidt bling hist og pist lige prikken over i'et, ikke??
Mie made this card for a co-worker who will be moving to Sweden and work in her MIL's restaurant. She was fond of happy colors that was all we knew. I had some Doodlebug paper with lots of kitchen utensils in bright colors PERFECT for this card and Miss Johansen did her magic. We both liked the result and hopefully the receipient will also like it.  =0)

18. februar 2013

Gitte Y er en FANTASTISK dyrefotograf - og så er der mig.../Well I will never qualify as a pro photographer of animals.

Mr. K er meget flink og fodrer alt hvad der rør sig i haven. Og så var det vel kun RIMELIGT, at kræene kunne stille op til nogle fine dyrebilleder - men se nu bare her:

En YDERST velnæret fasan er fast gæst - og her sad jeg på lur og fik et billede af den bag vores gyngestativ.....

Så havde den lugtet lunten og spurtede afsted for at komme væk fra fokus (hvis jeg da overhovedet havde haft den der)...

Og da jeg nærmede mig noget der lignede et zoom tænkte den - så lad hende dog få lov -" er jeg ikke fin fra nakken"!!!

Lidt bedre gik det med ham her - jeg har en kollega der hårdnakket påstår, at et egern bare er en rotte med et supergodt reklamebureau i ryggen. Men jeg syn's nu den er sødere end en rotte og håber min spiser flere nødder end små fugleunger - ser den ikke ud til at være rigtig meget vegetar ???

Og mens jeg vil læne mig tilbage og vente på et uimodståeligt tilbud fra National Geografic eller noget i den stil - så er her en VIRKELIG gyser - et planlagt mord her i huset!!!  Vi fik nemlig pludselig uventede gæster af den slags man IKKE kan nøjes med at byde på en kop Gevalia og vi anede ikke HVOR i huset den var - kun at den var her!!  KRISE. Der blev sat musefælder op i ALLE rum - og vi sneg os rundt i lukkede rum i håb om at fange den uden at få den på besøg i soveværelset eller køkkenskabene.
 
Næsten 4 dage gik der før jeg stod op om morgenen i fredags og så dette syn - af alle steder på gulvet i MIT scrapværelse - som ved gud i himlen trængte til en oprydning men alligevel!! Da min morsomme mand ved jeg elsker at se "cold case" og NCIS havde hand først prøvet at tegne på gulvet med kridt - men det binder ikke godt på parketgulv - så efter en tur i Picasa er dette det skarpeste foto jeg kan præstere af et levende væsen - OK - nyligt afdødt levende væsen... 
 
Jeg undskylder på forhånd hvis jeres børn eller andre sarte sjæle kigger med - men vis det gerne til evt. mus i jeres område - så de ved hvad der sker, hvis man kommer her forbi en anden gang....

Og ja den ser sød ud - og har en fin blank pels - men hvad DÆLEN bilder den sig ind at gemme sig på mit scrapværelse - så hele weekenden er gået med at flytte kasser og vaske gulv og sortere og rydde op og jeg fortsætter nok et par dage endnu - nu jeg er i gang.  K går rundt med et ubehageligt smørret grin - mon han havde betalt den mus for at komme forbi - ja det finder jeg jo aldrig ud af - for DØD mus sladrer ikke - som man siger! Fifty var bare glad for at den ikke fandt hans kuffert med vingummier - så der var ikke megen trøst at hente hos ham.

Så nu ved I hvorfor jeg ikke har noget kort at vise i dag - jeg har lavet HUSLIGT arbejde hele weekenden.  Men tak for besøget alligevel - og en opmuntrende kommentar vil blive modtaget med glæde.  =0)

Having tried my luck as a bird photographer - only to be met by a pheasant turning its back to me before running away and a squirrel looking into the ground I tried my luck with a rather still mouse. Sorry for bringing this at a family blog - but I hope other mice see it and know NOT to come and stay at my house and especially to stay away from my SCRAPROOM - any idea how many boxes and things and stuff I have handled this weekend to make sure it was a SINGLE mouse and not the start of a family....  As I like to watch Cold case and NCIS my husband had a laugh making a crime scene shot of the poor thing.  TFL and now you know why I have no crafty stuff to show after a busy weekend doing HOUSEWORK. =0)

16. februar 2013

Mit kort til Cecilie og ny BLOGGER / My card for Cecilie and welcome to a new blogger =0)

ALLERFØRST vil jeg præsentere jer for en ny blogger. Jo jo - man skal aldrig sige ALDRIG - for nu har min svigerinde Bodil fået lavet sig en blog så vi kan se hendes fine kort fremover. Kig forbi her http://bodilskort.blogspot.dk/ og sig hej - så bliver hun helt sikkert glad. =0)

Da Cecilie fyldte 18 år sidste weekend havde hun skrevet at hun ønskede sig en Penthouse lejlighed - ja man kan jo ønske alt hvad man vil. Vi nøjedes nu med dette kort med en nøgle og et billede af en Penthouse lejlighed og så en pengegave - som hvis den ikke bliver formøblet inden kan være hjælp til huslejen når den dag kommer hvor hun skal flytte hjemmefra.

Kortet er holdt i sort og skinnende PINK og med rigeligt bling til den unge dame.
Her et hjemmelavet blinghjerte med en fin lille nøgle.

Og et zoom for at vise de små tegnede vinduer og et glimmerhjerte ved penthouse lejligheden med den bedste udsigt. =0)
My dear SIL has finally made a blog to show her cards and I bid her welcome to blogland - do visit her http://bodilskort.blogspot.dk/ and leave her a comment. The card I am showing today is the one I made for my nephew's daughters 18th birthday. top of her wishlist was a penthouse appartment with a view.  AS IF.... but we gave her this card - with the key and included some money to help with the first month's rent  =0). Thanks for looking 

13. februar 2013

Et liftet kort / I saw this and LIKED it a lot...


Min gode ven Claire i England havde lavet dette enkle men fine kort Claire (Valentines) 

Og da jeg havde sat mig ud over udfordringen med at hun har en SU punch jeg IKKE har til sin blomst =0) lavede jeg dette med en Spellbinders die:

Som kom med i pakken med et fint tørklæde fra Afghanistan til Pia Overgaard

og et udvalg af disse til OSH med en MEGA blomsterpunch Gitte Y gav mig sidste år til min fødselsdag. =0)

Lag på lag og 3d puder under det hvide lag plus små stempler i cirkler, stort tekststempel og lidt bling.
Her var jeg ikke helt tilfreds med skarpheden i mit stempelaftryk - og for at lave et eksempel på hvordan man kan redde det til OSH-bloggen lavede jeg et nyt - mattede det og satte det ovenpå. Det tog kortet efter min mening ikke skade af - så jeg lavede også nogle af denne udgave.

Og sørme om ikke også Margit fik et som fødselsdagskort fordi teksten er så passende - det har jeg ikke selv et billede af men lånte dette på Margits blog:


I have been inspired by my good friend Claire. She made this card Claire (Valentines)  Thank you Claire for the inspiration. =0)
First I had to overcome the agony of not owning the SU flower punch she had used - but I managed to find another large flowerpunch and a Spellbinder die - and used both to make my version of the card.
TFL.


11. februar 2013

Mie's kort til 18 års fødselsdag / Mie made this for a 18th party

Ja nu TØR jeg jo ikke andet end at vise Mies kort først denne gang - så kan mit eget vente. =0)

Cecilie er det ældste barnebarn i familien - og datter af min ældste nevø. Hun har gået MEGET op i at hun nu blev OVER 18 og alle de ting man så kunne - så Mie lavede en børnebar med limonade i den ene side af sit kort med "mindre end" 18 skilt og et "mere end 18" skilt på vej hen til champagnen med korkproppen der springer. Faktisk regnede vi ud at Cecilie kun var 10 måneder og fik sutteflaske til Mies 18 års fødselsdag, så det kom der til at stå noget om i kortet. Til skræk og advarsel kom der også lige en sej lyserød elefant med ørering på - sådan nogen skulle man jo nødigt risikere at se - vel?  =0)


Mie had a look through my QK stash and found this lemonade stand - combined with a Sizzix champagne bottle, som MFT grass and a Cuttlebug elephant her card took off. She wanted to show the b-day girl life before and after 18 and warn her not to drink enough to meet pink elephants. =0)

9. februar 2013

Et Mie kort fra januar/ Mie made this for her aunt

Inden vi tager hul på Februar måneds fødselsdage havde dette kort Mie lavede til sin mosters fødselsdag forputtet sig på pc-en. BEKLAGER Mie - men her er det - og tak fordi du indviede min nye tulipan die.

HA skystempel til himlen - grønt mønsterpapir med små bellis, MFT die med lækkert plankeværk med træmønster - tulipandie og fin flagkrukke som er en gammel Sizzix urtepotte die. Den lille hjerte ballon er fra et ark velour stickers.
Og i går havde Mie mægtig travlt med at bruge en fin QK die jeg har købt af Lisbeth Z. Men det kort må lige vente et par dage med at komme på bloggen - fødselaren skal lige have det først. =0)

Mie made this card for her aunt. She looooves flowers and the cute new tulip die I bought recently was whipped out and used. 

5. februar 2013

Skylder jer denne opskrift på FANTAkagen og i dag er der en masse der har fødselsdag!

Vi starter med en meget kendt 20 årig - nemlig Annette (aka)'s datter Henriette.  HURRA for dig og
du er sikkert tidligt oppe og spændt på din dag.  =0)

En anden morgenmand (der plejer at lave OSH kort fra morgenstunden - men forhåbentlig giver sig selv en fridag i dag) er min veninde Margit - der bliver lidt mere end 20.  STORT til lykke til dig søde ven - og jeg ved jo kortet er der på dagen - for jeg snød PostDK for ordren.  =0)

Og så flager vi også lige lidt for Kronprinsesse Mary - men hun må dele sine flag med de to andre "prinsesser" som jeg kender bedre.

Meget passende bringer jeg en kageopskrift:

Fik aldrig lagt opskriften på FANTA kagen på nettet efter Mr Ks reception


- men her er den:

1½ dl Fanta appelsin
3 dl olie (af den slags der egner sig til bagværk)
3 dl sukker
4½ dl hvedemel
ca 8 gram bagepulver
ca. 8 gram vanillesukker
4 hele æg

Dejen piskes sammen - og ser MYSTISK ud indtil du til sidst tilsætter Fanta'en - så ligner det en fin,
lind kagedej.

Op i bradepanden med den og ind i en 170 grader varm ovn i ca 25 minutter.

Lad kagen køle af og lav denne blanding klar:

4 dl p fløde pisket til flødeskum
2 dl kvark

vendes sammen og tilsættes lidt vanillesukker, smøres på den KOLDE kage i et tykt
lidt "tottet" lag

Til sidst drysses kanel udover kagen der serveres i små firkanter.

Opskrift fra min veninde Eileen i Tyskland for en del år siden da børnene var små - men stadig populær.

God ny uge.


1. februar 2013

Sidste januar fødselar er Bodil / A card for my SIL

Som I måske ved VÆLTER vi os i januar fødselarer - men derfor skal alle jo huskes - og her er det kort der nu er kommet frem hos Kjels søster Bodil der havde fødselsdag i går.

Mie og jeg valgte at "bage hende en kage" og sende den med posten:

Hänglar og Stänglar kokkepige på noget sødt papir Mie har fået af Gitte Y (alle 3 ark er fra samme pakke) Spellbinders die til cupcake papiret og samme lyserøde ark som bagest i lag-på-lag er skåret med MFT die med åbne scallop buer. Lyseblåt bånd med sløjfe - som matcher bedre end foto på denne årstid kan vise. Lille cupcake brad er fra samme serie - mener det er købt hos Scrapdesign - der igen er med til Scrap-n-Dream i morgen i Taastrup. HUSK der er gratis adgang for shoppere!
TIL Lykke til dig Bodil - vi ses jo i morgen i Taastrup.  =0)

HAPPY B-day to my SIL one of our many January birthdays. My DD and I made her card with homemade cupcakes in mind.