26. februar 2011

Tog forskud på foråret - AHHH / A trip south to see Spring in action...

Selvom bloggen har kørt takket være trådløst internet og god planlægning har jeg ikke fået kommenteret så meget - men det er fordi jeg lige er landet fra en SKØN uge i SOMMERhuset. Mere om dette senere - ville bare lige skrive HEJ og vise to hurtige billeder af blå/gule franske farver - nej det er ikke en skrivefejl. Jeg ved godt blå/hvid/rød er franske farver - men i februar er der altså hysterisk blå himmel og GULE mimoser i blomst overalt - så værsgod - duften må I desværre tænke jer til - men jeg garanterer for at den er lækker!


Sart som en mimose siger man - og de enkelte små blomsterkugler er da også fine og sarte - men at en plante der oprindelig stammer fra Australien hårdnakket fortsætter med at blomstre i starten af februar selvom den er flyttet til helt andre himmelstrøg - hvor vinteren først lige er holdt op og det godt kan være få grader varmt om natten er da ALT ANDET END SART - ikke??


GOD weekend - her skal vi lige have pakket ud, men så er vi også bare SUPERKLAR til en ny uge.

Der kommer helt sikkert flere indlæg fra turen - tag det som et løfte eller en trussel - afhængig af hvad du har lyst til.  =0)

We went south and enjoyed a week of PURE spring. Look at the yellow/blue combination of mimosa and blue sky. What can I say - I loooove France!!

Busy now - climbing Mount Washing and getting organized for a new busy week - but more from our trip will follow - take that as a promise or a warning! 

25. februar 2011

Der sker ikke så meget - men tilgengæld roder jeg ikke/Look how tidy - maybe because I am not scrapping

Tja - jeg har ikke så meget nyt jeg selv har lavet at vise - men MASSER af ideer der skal laves i næste uge. Men til gengæld har jeg lidt billeder af endnu en omorganisering i mit scraprum -bl.a. med søde små forårsgrønne kurve fra Søstrene Grene - og de passer perfekt både i den IKEA CD-reol jeg bruger til små blokke og nips og i de fire rum man kan købe til at sætte ind i et af de kvadratiske rum i den store Expedit reol også fra IKEA. Samme sted fik jeg lidt mere styr på mine hele ruller bånd som nu står i et par kurve der kan hænge på gallerihylden - og tages med ind ved mit nye arbejdsbord i OSH-værelset. En af dem bruges også til de MS punches der er mindst i brug p.t. de andre bor på en gallerihylde. Her er par foto fra min stå-arbejdsplads i scrapværelset og de ting jeg har lige inden for rækkevidde når jeg står der.

Og ja - det er en lille kurv med små kartonrester - jeg er sådan en scrapper der kun smider VIRKELIG små rester ud - i kortverdenen kan man tit anvende de små stykker - hvad med dig er du en GEMMER eller en UDSMIDER ??  =0)

GOD weekend - her skinner solen  =0)

Look how tidy - but that's because I have not been creative for a couple of days - which gives me a rare chance to show you one of my working areas. This one is my standing workspace in my scraproom and all the stuff I have handy when I stand there. I work on top of a chest of drawers and they hold my Sizzix dies and stamping stuff. I love my CD shelves from IKEA  SOOO handy for little pads of patterned paper and other small stuff. TFL

20. februar 2011

Et par af de OSHkort jeg selv fik lavet i Taastrup / Some of my cards for the soldiers

Der var flere i nogenlunde samme tema - så de kommer nok bare på OSH-bloggen men her et par HURRA kort. Og ja - jeg var SÅ HELDIG at få en SU-punch der laver 3 søde hjerter på en gang i julegave af min søde datter Mie, med en smart lille fodnote "jeg vil også gerne låne". Men lige nu har jeg fingrene i den og den er rigtig god.. Den lille label bag hurrateksten er også en SU-punch. På det andet kort er brugt en Spellbinders label der er embosset med en Cuttlebug folder. Og så er der "tabt" lidt perler eller lidt bling hist og pist.  GOD søndag til jer allesammen - vi har planlagt en lille køretur i løbet af i dag.

16. februar 2011

Lille vinterferiebesøg af Elias / Our DGS here a couple of days

Elias har været på besøg og her på denne ISKOLDE årstid fik Momse lidt mere opmærksomhed end når Morfar lokker med vilde skarnstreger og vandkamp i haven om sommeren. Jeg havde hørt Elias skulle til fødselsdag hos en klassekammerat der også var vild med fodbold og FC Barcelona. Så der skulle selvfølgelig laves et lille fødselsdagskort. Her en collage af processen. Efter nøje overvejelse valgte vi et alfabet der ligner de bogstaver man kender i 1. klasse - dog var E bestemt ikke tilfreds med det underlige lille a! Karton nøje udvalgt i FC Barcelona farver og hvide bogstaver til navnet og græsbogstaver til HURRA som så meget pædagogisk blev et højt HURRA så vi slap for det lille a! Elias kan RIGTIG godt lide at der er orden i tingene - så jeg viste ham tricket med at sætte bogstaverne på en lineal først - så man var sikker på de kunne være der og sad lige - DET faldt i god jord. Faktisk ville han også gerne have skrevet HURRA på linje ovenover - men da han sad med dem på linealen kunne han godt se at det måske alligevel var sejt med dem på skrå.  Første del af kortdesignkurset hermed fuldført med succes!

E havde selv klippet fodbolden ud af et gammelt Karen Marie ark som også leverede græsset og var ikke HELT tilfreds med hvor rund det var selvom han er en virkelig god klipper, så vi fandt et stort 9-tal som kunne sidde med fodbolden i baggrunden og alle var igen glade!  RIGTIG glade og stolte kan I nok se. Apropos fodbold, så kunne man mønstre en ny skade i øjenbrynet der havde inkluderet skadestue og det hele fordi "jeg blev fældet og slog hovedet ind i målet i frikvarteret". Godt det er et ar i øjenbrynet - det er lidt råt, og sikkert sådan noget pigerne bliver vilde med senere hen!

Vi havde også planlagt at se den nye danske (og absolut seværdige) tegnefilm Den kæmpestore bjørn som selv voksne kan holde ud at sidde stille til i biografen med børn, cola og popcorn til højre og venstre. Da vi iblandt har en lille drillekonkurrence hvor Morfar og Elias rotter sig sammen og jeg "bare" er en pige - var det ret morsomt at se teksten på den billetkvittering jeg fik - 1 stk barn - 1 stk senior og 1 stk normal - TJA - det siger vel egentlig alt!! Jeg morede mig vist mere over det end de to drenge gjorde! =0)

Og så fik vi hjælp til at skrive indkøbsliste af en stolt dreng der nu mestrer at skrive små bogstaver - MEGET omhyggeligt - og kan børnestave sig igennem de fleste punkter på listen - med lidt hjælp ved nogle af ordene. Pudsigt nok kom der et ord med fire bogstaver som vi slet ikke havde nævnt på listen og det var stavet helt perfekt - se detalje på foto med en SNEDIG dreng der peger!  =0)  Og så er den fuglebog Moster Mie havde købt i julegave helt klart et hit - for meget tid gik med at holde øje med fuglefoderpladsen i haven og heldigvis kom både fasanen og egernet også forbi et kort øjeblik. Begge undslap dog kameraet denne gang.

TAK for besøget Elias og god vinterferie resten af ugen!



Pictures from a visit yesterday. Elias was busy making a card for a friends birthday. Needless to mention he is a FC Barcelona supporter and carefully picked the right colours to make the card.

Showing off his writing and spelling skills and adding Candy to the shopping list with a sneeky smile, going to the movies to see the new Danish cartoon The Giant Bear (not sure this is the UK title if it has one - but really worth watching) and watching birds (a new hobby). TFL

14. februar 2011

Hyggelig visit og et par kort / A quick but pleasant visit today

Da Annette (aka) lavede et surprisebesøg på Scrap'n'dream i lørdags med sine familie og jeg hørte de først skulle hjem igen her mandag morgen, "plagede" jeg om et besøg nu de var i nærheden. Vi måtte jo lige mødes udenfor scrapverdenen og se om der virkelig er noget om det med at vi ligner hinanden på så mange punkter. Det lykkedes! Så her til formiddag kom Annette, Erik og Henriette forbi på en hurtig visit. Jeg havde fået strenge instrukser om, at der kun måtte diskes op med en kop kaffe/the ovenpå deres flere dage med restaurantbesøg, så det var jo hurtig forberedt.

Henriette var lige inde for at sige hej til Fifty og se mit scrapværelse - og sørme om jeg ikke havde en mini-udgave af Bigshotten (en Sidekick) og en Hello Kitty die - så det måtte lige afprøves, mens vi andre snakkede - og DET gjorde vi bestemt - Annette og jeg har helt sikkert stået ved siden af hianden forrest i køen, da Vorherre delte talegaver ud!  =0)  Selvfølgelig viste det sig, at vi begge har mødt vores ægtefæller inden for spejderbevægelsen i sin tid - jamen alt andet var jo også utænkeligt, ikke?? Dagens griner var nu især, da vi skulle forevige mødet og jeg siger "lad mig sidde yderst, så kan jeg altid blive klippet fra" og det viser sig at begge vores mænd har hørt denne vits som noget af det første, da de kom ind i de respektive familier!


At få så meget livsglæde til at sidde stille på en gang og kigge samme vej er ikke verdens nemmeste job, men da man nok går mere op i et godt billede når man er 18 år ung, har jeg valgt dette af søde Henriette med de smukke brune øjne. Så skidt med at vi andre måske ikke lige har helt styr på smilerynkerne osv. !!  =0)


 TAK for besøget - det var alletiders og jeg nåede ikke lige at sige at I ikke måtte have noget med - så tak for den fine chokolade!! Vi ses igen om ca. 1 måned til Convention!

Jeg vælger også lige at vise lidt af de kort Annette havde afleveret til OSH - selvom det er på den anden blog jeg viser detaljer fra kortene, men mere for at vise at også vores lyst til systemer og orden i sagerne er ens. Dejligt med kort i en pose - sorteret efter art og med antal skrevet på. Og selvfølgelig kuverter ved siden af så jeg hurtigt kan sætte label på og putte i kuverter! Man skulle tro hun havde siddet ved siden af mig når jeg pakker kasser!!

Vi var lige inde på mit scrapværelse for at ae på nogle ting og udveksle materiale erfaring og behov. Man besøger jo ikke dronningen af QK og hertuginden af Sizzix uden at få lidt ideer til nye behov, så om mit venskab med Erik tog ubodelig skade vil tiden vise! Eneste trøst for ham var, at mandag er dagen man kan køre fra Allerød til Haderslev UDEN at møde en scrapbutik der er åben - det havde Kjel helt styr på! =0) Rart de også havde noget at tale om de 2.

Sidste foto er et kort Mie var herhjemme for at lave i går. En bestilling til en kollega der rejser til et nyt job i Nordsjælland. Han er kok og kan godt lide blå farver og så har han et skønt kort navn - lige til en lille tag. MS kanten er et af mine FÅ indkøb i weekenden - den mente Mie bestemt skulle indvies til dette kort og sødt ser det bestemt også ud.

Fisk, fjerkræ, kød og en lille dessertærte - og med frugt og grønt i baggrunden
måske ikke den korrekte madpyramide - men tæt på.

Rigtig god uge til alle der læser med her - min er ihvertfald startet rigtig godt !

One of my fellow scrappers also known as my "twin" was in the neighbourhood and I asked her to bring her family over for a cup of coffee before going back to Southern Jutland. We have so many things in common and the more we talk the more things are revealed. Funny but almost scary!!  This is a photo of Annette and her daughter Henriette. Henriette is the cute one in the middle! We talked scrap and life in general and had a few laughs before they had to leave to drive back home. THANKS for the visit - and luckily we will meet again at a crop a month from now!  Card at the bottom of this blog entry was made by my DD Mie for a colleague who will be leaving the company to be a chef somewhere else.

13. februar 2011

Beklager forvirringen hvis I nåede at se et OSHindlæg her...

... sådan kan det gå når man er dobbeltblogger!!  Men det er nu flyttet og her kommer et indlæg der hører til her hos mig.

I går holdt min nevø Peter nemlig fødselsdag og K var familiens udsendte repræsentant. "Barnet" havde fået kort med posten på selve dagen men moster og Fifty var jo for længe siden lovet ud til Scrap'n'Dream - så vi måtte melde afbud. Peter er pr. 1. februar startet på uddannelse som pædagog så hans kort så således ud! Havde også overvejet at indarbejde en lilla ble i kortet men det er der vist ikke mange yngre der forstår så det blev droppet - derfor en Tillykke cirkel (med noder i baggrunden for dem med GODE øjne), en rygsæk og et rødt æble og selvfølgelig et stykke nodebånd. Hvis der er en musikkyndig blandt læserne kunne jeg egentlig godt tænke mig at høre hvilken melodi der er på det bånd?


Og så var vi jo i Høje Tåstrup - her et gruppefoto som en hilsen til Cecilie der plejer at være del af "de 3 måske fire". Vi har indlemmet lidt nye medlemmer så hej fra mig, Gitte, Mette H. Heidi (Sivsko), Margit og selvfølgelig Fifty !!

Udover hyggelig stemning, glade scrappere, flotte butikker, konkurrencer, lodtrækninger og et rum der summer af kreativitet er der jo også den der soft-ice maskine - så her har Fifty kæmpet sig forrest i køen!


OSH-kassen blev bare rigtig flot fyldt - men det kan du læse meget mere om her!  Super hyggeligt at få sagt HEJ til en masse kendte og nye ansigter. Og så sjovt, at Annette (aka) tog fusen på os og havde taget familien med herover med kort til OSH og for at sige HEJ til alle hun kender fra blogverdenen og det er MANGE, for hun er jo en flittig gæst og trofast kommentator på bloggene. 

TAK for sidst til alle jeg mødte i går og især til arrangørerne og GOD søndag til jer allesammen.

A few photos from a super event yesterday with 100+ participants. Fifty was there to collect OSH-cards and visit the softice stand. Lots of fun and good shopping opportunities. Card is for my nephew who started school again recently.

9. februar 2011

Charmerende madtyv og kort til Margit/ Charming little thief and circlecard for my friend

Vi har MANGE fugle og derfor mange fodersteder i vores have - f.eks. bruges krogene på gyngestativet til ophæng af fuglekugler om vinteren. Og som I kan se her er der andre end fuglene der har glæde af dem. Denne lille akrobat spiser dog ikke af kuglen - han gnaver i nettet for at hugge HELE kuglen. Denne gang lykkedes det ikke da naboens børn kom ud fra huset i baggrunden og han blev forstyrret. Men en gang forsvandt der 4 kugler på en dag og alle net var gnavet over.

Jeg nåede kun lige at gribe mit lille kamera, så det er ikke superkvalitet - men SØD det er han - ikke sandt? TÆNK hvis man var en Gitte Y.-fotograf, så havde man sikkert også et billede af hvordan han slæber sådan en kugle væk?? K mener det er ligesom i Tom og Jerry film, dvs. han står på kuglen og triller den samtidig, =0)!.


Tilbage til scrapsagerne - her er mit kort til Margits fødselsdag forleden. Hun laver jo selv så mange og fine kort, så jeg ville prøve noget andet denne gang. Bl.a. at bruge noget nyindkøbt, så her er både mine nye Spellbinders med hullet scallopkant og et sæt runde Justrite stempler (fundet til TYVE kr i Scrapfactory) kommet i brug. Nå ja og det lille hængsel på siden er også en ny MS kantpunch, hvor jeg kun har brugt det lille stykke af borten - resten giver vist sig selv uden forklaring. Alfabetet er en Sizzix border die det hedder Monde de Blonde (blondinens verden) og er ret lækkert:


Here I was wondering how our birds could fly with ALL the food they went through in NO time - but here is the reason - a cute little red squirrel busy stealing the food. He's not nibbling away but munching through the net to steal the entire ball of food. Tricky little bastard - but look how cute he is!! He saw me and ran away so I am still no wiser as to how he would have carried it once he got it loose??  DH told me it is done in the same way as animals do in most cartoons.

The circle card was made for my good friends birthday. I used my new Spellbinders with scalloped edge and another MS border punch to make the hinge. Quite like it eventhough it is not as detailed as my cards usually are. But I went for the simple and yet girlie look. =0)

8. februar 2011

Til lykke til Cecilie og Jørgen / Happy Bday to Cecilie and Jørgen

I dag fylder min nevøs ældste datter Cecilie 16 år - og det fejrede hun i lørdags, hvor vi var inviteret til boller og hendes egen hjemmebagte kage med lys. Her ses det stolte fødselsdagsbarn med kreationen:


Ja selvgjort ER velgjort og fødselsdagsbarnet var også passende tilfreds med sin kreation, som smagte dejligt.

Og alle lys blev pustet ud i første forsøg, så var den sædvanlige snak om antal kærester lukket af.


Og selvfølgelig havde vi et kort med - her en co-produktion af Mie og undertegnede. Dvs. Mie har valgt farver og papir - vi har sammen besluttet design og jeg fik så "æren" af det spændende job med at sætte dobbeltklæbende tape på alle delene "for det er du hurtigst til mor, så laver jeg resten". TAK for det!  =0)

I dag er det også min veninde Margits mands fødselsdag - men han får kun kort ved særlige lejligheder så han må nøjes med at kigge på Margits kort - de har nemlig fødselsdag med 3 dage imellem.

My nephew's eldest will be "sweet 16" today. Above she presents her homebaked treat for her party last weekend and you can see the card my DD and I made together. I was allowed to deliver all the materials and put doublesided tape on all the parts "cause you are must faster doing that than I am Mum". Gee thanks sweetie - I always appreciate being praised for my creative skills - wonder if this is one of them??  LOL

5. februar 2011

HURRA for Henriette, Margit og Mary / Happy Bday to 3 wonderful women

Desværre har Fifty ikke en smoking - men han har været i byen for at låne en høj hat (med plads til ørerne) så han kan være festligt klædt mens han flager!!  =0)

For i dag fylder Henriette 18 år - og Margit lidt mere - så der vil være flag i hele landet - også på Amalienborg, for der er der 4 små, der skal synge fødselsdagssang for deres mor Kronprinsessen.
Dette er mit kort til Henriette - det måtte være i disse farver tror jeg - efter at have fulgt hendes mors
blog og set indbydelser og bordkort - at jeg så præcis vælger den samme scallopdie som hendes mor
har valgt (og tro mig - vi har begge MANGE at vælge imellem) er bare SÅ morsomt - og endnu et
bevis på at vi må være hemmelige tvillinger der er blevet skilt ved fødslen.  =0)

 Der er små hjerter mange steder på kortet, fordi Henriette er en sød pige, der har glædet sig SÅ meget til sin fest og så selvfølgelig en krone, hvor jeg håber alle de små perler har klaret turen med posten.

Og som bevis på at man kan finde materialer de mest mærkelige steder, hvis man er en "gemmer" som jeg er ser I her et stykke gavepapir med rødt velourmønster. DET kan man nok bruge en dag, tænkte jeg - og derfor er der rødt velour inden i kronen - mindre kan da ikke gøre det. Ikke sikker på det kan ses på dette nærbillede, men Henriette vil kunne mærke det, når hun får tid til at kigge tilbage på sin store dag og det ved jeg hun vil være mange gange.


STORT til lykke til jer alle 3 (ja ja - hvem ved om de læser med på Amalienborg - de har vel også internet) og god weekend til alle jer andre og TAK for besøget. Hvis du eller dine børn godt kan lide Fifty - så optræder han også på OSH-bloggen lidt senere i weekenden - han er sådan en flittig, lille bjørn!

My friend Fifty is helping me celebrate Henriette, Margit and the Crown Princess Mary today. HAPPY Birthday to all of you (better not forget anyone in case the Royal family reads my blog - who knows??).
Unfortunately his dinner jacket was at the cleaners - but he tried to dress up a bit with a new hat.
My card is for Henriette's 18th Birthday - and with a lot of little hearts here and there - and a royal crown
nothing less would do on a day like this.  TFL

1. februar 2011

Og jeg havde jo også lavet et kort til Bodil / And this is my card for my SIL's birthday

Det skulle helt klart være et blomsterkort - for jeg kender ingen der så tit flytter rundt på alle bede i haven og har så mange fine blomster som Bodil. Og så laver hun jo også kort - så dette fine stempelaftryk fra Margit (TAK..) måtte bare bruges. Første gang jeg prøver at lave en rødbrun hårfarve.


Og de små breve skulle selvfølgelig have Glossy accent, så det lignede rigtige laksegl. =0)


My SIL has a lovely garden and I had this paper from the UK - perfect for her card. Tilda with all her cards seemed appropriate to use. My first redhead made using COPICs. Used a bit of glossy accents on the sealed envelopes. TFL