30. november 2010

Endnu et juleblogindlæg og december lige om hjørnet.

Her på november måneds sidste dag med KRIDHVID sne uden for og solstrejf der glimter i sneen vil jeg sende jer en tur over på OSH-bloggen - for det var præcis DER, jeg bare måtte blogge i dag!!

OSH er nemlig om ikke "på forsiden af SøndagsBT" så på side 14 og 15 i Hæren nr 4 2010 - der udkommer i et oplag på 8.000 stk til ansatte i Hæren. Kan ikke rigtig skrive mere her - for jeg kan slet ikke få armene ned - så smut lige videre og læs de skønne tilbagemeldinger fra soldaterne.





Sikke en dejlig måde at slutte november måned på.  =0)


Og i morgen starter julemåneden og jeg får fint besøg !!


På gensyn til jer jeg ser om aftenen hos Love2Scrap
glæder mig til en hyggelig aften   !!

29. november 2010

2. juleblogindlæg - adventskrans og adventsgave

I går aftes hyggede vi os med at tænde det første lys i adventskransen. I år er den holdt i hvidt og grønt og da jeg bedst kan lide naturmaterialer i den er det kun lidt guldglitter og lidt perler der har fået en plads. Vores adventskrans har altid hængt mellem vores stue og vores pejsestue, det er SÅ hyggeligt og så kan den ses begge steder fra.

Og sørme om det ikke også blev til en adventspakke. Min søde mand havde købt en DVD med den første mand i mit liv!!! Er det ikke sødt!!!  Her er han (den første altså) i lyseblå skjorte og sammen med sin far og sine brødre:


Ja ja - grin I bare - men det var ÆGTE kærlighed fra min side - fra jeg var 7 til jeg blev 12 år gammel. Jeg tog ovenikøbet med min søster på rideskolen, selvom jeg ikke var så vild med heste, for TÆNK hvis nu han kom forbi en dag og jeg ikke kunne ride - hvor PINLIGT ville det ikke være!! Little Joe - som han hed blev senere i en mere voksen udgave faderen i Det lille hus på prærien og den serie så jeg gerne sammen med mine piger - og se selv - han var da stadig sød ikke - og en fremragende far og ægtemand !!!!

 I dag lever Michael Landon desværre ikke længere. Og jeg har heldigvis en mand, der kan leve med at være "ham jeg tog i stedet for".  =0)  Må jeg SÅ høre - var du også forelsket i en skuespiller og hvem????

Yesterday was the day we lit the first candle of advent - and as my DH and I share advent gifts - our first parcels was opened. I was over the moon with my gift (no kidding) - a dvd starring the first man I have ever loved.  Little Joe from the Ponderosa farm - I watched him every week from I was 8 years old and even learned how to ride a horse - just in case  LOL.  Later I sat down with my daughters every time they watched Laura Ingalls to see what a lovely father he had become.  Lucky me - now I have him on DVD and my DH told me he was happy to be the one I chose since Michael never came to Denmark.  OK - a memory from my past - tell me who you "loved" at that age!!

28. november 2010

Opskrift til jer der samler på tomme dåser/ To the rescue for those who need empty corn cans

Flere af mine meget kreative venner her i blogland guffer sig gennem retter med flåede tomater eller majs, fordi de små dåser er så gode til at lave fine, pyntede fyrfadslysestager OG jeg har læst at især majsene
ikke glider så godt ned i resten af familien.

Her kommer en velprøvet (se selv hvor laset opskriften er) og velsmagende opskrift på et majsfad og dertil opskriften på nogle svinekoteletter der smager mums sammen med. Ikke specielt tidskrævende at bikse sammen og en god måde at bruge en rest af franske kartofler på (istedet for at æde resten af posen selv!!)
OG må jeg anbefale I bruger en rest og ikke gør som jeg engang gjorde - bad manden købe en pose chips. Da han kom hjem med alle indkøb og forsigtigt bar posen med franske kartofler ind i strakt arm, for at de ikke skulle blive mast, snuppede jeg posen, lagde den på bordet og gav den et par dask med flad hånd, så de var blevet til passende små stykker inde i posen uden at grise på bordet. Virkede perfekt - men stakkels
K så ud somom det var ham jeg havde stukket et par flade. Siden da spørger han "er det bare noget du smadrer når jeg kommer hjem med det eller skal det bruges helt".  =0) Nok fordi jeg også engang gjorde det samme med en pose makroner - men de skulle altså bare i bunden af en æblekage.

I dag er også officielt den første dag i min "jeg blogger hver dag indtil juleaften" føljeton. Der vil komme dage med kreative projekter, dage med juleindslag og dage jeg i skrivende stund ikke aner hvad jeg skal blogge om - men hvem ved - måske får jeg et lyst øjeblik i ny og næ. Og sker det ikke, så kig ind alligevel og nyd at se at du ikke er den eneste der har et "blondt øjeblik"  ;0). Glædelig første søndag i advent!

I am sharing this recipe because some of my creative friends are munching their way through all sorts of food using corn and tomatoes to be able to make cute, tiny candleholders for tealights. That's all - no fancy stuff finished today - but I promised some of you this and it's actually quite good. Today is the first day of my traditional blogging until Xmas - days of xmas stuff, days of creative projects and days I have NO idea of right now - but do visit I might have a bright moment now and then.  And if not - at least you can see you're not the only one who lost a few marbles. =0)

25. november 2010

13 år og ENDELIG teenager / Finally a teenager - Lewis in Scotland

Vores "lille" ven Lewis i Skotland har VENTET OG VENTET på at blive teenager - alle de store af vores venners børnebørn er 13 og derover og de små er rigtig små - nu sker det ENDELIG. Jeg - der elsker at lave tuttenuttede tøsekort har taget springet (håber jeg) og lavet et sejt drengekort. Lewis spiller guitar og sidste år lavede jeg dette kort til ham som han blev MEGET glad for - men da jeg så ham i september var håret blevet langt og Tshirten mere RÅ så mon ikke dette er mere sagen?? Pigtrådskant er liftet fra artikel i Scrapsisters skrevet af Betina!


Og så denne KÆMPEstore badge - som jeg fandt derovre - jeg elsker at der er så stort udvalg i deres kortbutikker og nu hvor jeg ikke længere er kortkunde - roder jeg i deres ting og sager og gøgl som denne til en yderst fornuftig pris.


OG så er der dømt "tyvstart" her i blogverdenen - men nu er mit logo også klar (specielt lavet til mig at en god ven i Texas - der ikke kan et ORD dansk - men er god til at skrive efter) TAK Erica!! Jeg blogger selvfølgelig også i år - men om det bliver her eller en blanding mellem her og på OSH-bloggen eller begge steder har jeg ikke besluttet endnu - men her er mit logo - som I selvfølgelig er velkommen til at bruge. Hvis I gør så skriv det i jeres kommentar her, så laver jeg den juleblogliste jeg plejer at have i min sidebar. =0)


Men 1. søndag i advent er altså absolut det tidligste jeg juleblogger fra!  =0)

Our young friend Lewis in Scotland will FINALLY be a teenager tomorrow and you can't imagine how long he waited for this - the majority of his friends and cousins have all turned 13 and it was tough being the last "baby" around.  But now the big day is here - and this is the card I made for him. I have gone for COOL and hope he will like it - he plays the guitar - and last year this was his card - but when I saw him this summer he hair had grown and the Tshirt was very cool. He gets a voucher for GAME and the badge telling his parents and the entire world what waits ahead  LOL !!!

From this Sunday it is my intention to blog every day until Xmas - and the above logo is the one I use this year. My good friend Erica from Texas made it for me and even managed to copy the Danish text perfectly - thanks a million Erica!! As I have two blogs this year - I might blog here some days and on the OSH blog other days - or who knows - some days I might even blog on both blogs - only time can tell!!

23. november 2010

Årets første sne (med lidt snyd) og et bryllupskort

Jeg var TOTALT uforberedt forleden da det sneede her i Allerød og kameraet var PROPFULDT med OSH-fotos (som jeg nu har fået tømt, gemt og slettet) - men i dag skete det igen - så her er vores lille søde, svenske fuglehus iklædt vintertøjet. Pga. sneen sidste år fodrede vi fugle i SÅ lang tid at jeg var alvorligt bange for de var for fede til at flyve - men nu må vi vist igang igen. Er det ikke total nuttet at fuglehuset har et fuglehus?? Huset fyldes op med frøblanding som så siver ud langs fundamentet i takt med at de søde små pippere RÅSVINER hele haven til fordi de frasorterer de frø de ikke gider æde og smider dem på jorden, så de er nok ikke truet af reel hungersnød endnu.  =0)


Genboens datter Rikke fik sin Rasmus og jeg overvejede først et Rolls Royce kort pga initialerne, men så hørte jeg bryllupsrejsen gik til Paris og så gik der hjertetema i mit kort - bruden var i lysegrå silke, så derfor det grå silkebånd. Kortet blev ledsaget af den gave vi ofte bruger til brudepar vi ikke er på "rigtig" gave med - en flaske champagne og en note i kortet om at den skal nydes på deres 1 års bryllupsdag, mens de tænker tilbage på deres dejlige bryllup. =0)


og til sidste et lille zoom af Eiffeltårnet - og de små detaljer - SUK jeg gad godt sidde i Paris lige nu!!

20. november 2010

Fødselsdagskort til en af vores venner/Bday card for a 60 year old friend of ours

En af vores og Margits fælles venner runder de 60 og dette er kortet til vores fælles gave - eller en gave er det egentlig ikke for det frabad han sig - så han får en julekalender med 24 forskellige øl - fint mærket med tags og i en flot scrappet trækasse - den har Margit lavet så mon ikke hun selv vil vise den?

Jeg fik æren af at lave kortet - han er bornholmer og hedder Due, han er ikke så vild med at fylde 60 så vi "nøjes med" at vade i at halvtredserne er slut (og det er samtidig en intern joke fordi han har en lidt tung speederfod i ny og næ) - frøen er hans firmas logo og så er han VILD med at dykke og som vi skriver i kortet "god nok på bunden". Hans fest bliver holdt på et bryggeri - derfor ølflasken i hånden. Det fine papir med sø-tema er fra Gitte Y TAK for det.  ER der noget som mænd i sort, stram gummidragt???  =0)


This is the Bday card for a mutual friend of mine and Margits. He is turning 60 - but doesn't like to be reminded which is why I have used the traffic sign for "end of 50 zone". He is a keen diver, the frog is pat of the logo his company has and the bird and smoked herring is because he comes from the tiny island Bornholm. TFL

18. november 2010

BAD blogger - sorry !! =0(

TÆNK det er gået op for mig i denne uge  - at der ikke er nogen der vedligeholder min private blog når jeg har for travlt til selv at gøre det - hvor UFORSKAMMET er det lige  =0)!!  Så beklager - OSH-bloggen tog
min tid denne uge og jeg har i skrivende stund ikke lavet noget kreativt jeg kan vise frem - men jeg har helt glemt at vise at jeg vandt en blog-candy og en meget fornem en skal jeg love for fra Karin i Sverige. MANGE TAK endnu en gang til dig Karin - og her kan I andre se de fine ting jeg fik:

 Sikke mange FINE ting og et flot hjemmelavet kort også - jeg zoomer lige lidt på de ting der er svære at se her:

3 skønne Disney stempler - er de ikke morsomme??

Fine små knapper - min søde mand sagde om de gule huse - "jamen det er jo her - OSH-huset!! Og de små posthorn passede jo også godt med alle de pakker vi håndterer her i huset."


Og der var også disse fine sølv-charms - jeg er meget glad for præmien !!  =0)

Sorry I have been a BAD BLOGGER for a week. Strange - but it seems nobody updates my blog for me when I am busy maintaining the OSH-blog - HOW RUDE IS THAT!!  =0)  But as I have nothing homemade to brag about today - I would like to show you the lovely blog candy I won from Karin in Sweden. Thanks a lot Karin - its SUPER !!

10. november 2010

Kort der matcher gave til lille 3 årig i Skotland / Card to match present for 3 year-old friend in Scotland

Vores lille ven Skye i Skotland fylder 3 år. Jeg købte hendes gave for længe siden og efterlod den hos hendes mormor i Skotland (SÅ mange penge behøver PostDK jo heller ikke tjene på mig, vel) så nu er det bare kortet og en lille pose vingummier der skal sendes. Gaven er denne søde, tøsede pyjamas i hvid, pink og brun med Cupcakes over det hele - så kortet måtte have en Cupcake på sig.

TAK til Heidi (Sivsko) som var sød at lade mig stemple et af hendes fine stempler på SAM - og ovenpå de mange glimmerfri kort jeg har lavet i det sidste stykke tid var det SKØNT at smøre glimmerlim på et tøset kort. Chokoladeknapperne fik Glossy Accent og er da lige til at spise, ikke?  Her er billede af gave og kort.



I bought the cute pyjamas with cupcakes and sweeties for our little friend Skye - she loves frills and pink and sweeties and cupcakes. The card had to match - and this is what I made. QK paperdoll letters, a big 3 from QK Joghurt and a cute cupcake stamp. I left the gift there when I was in Scotland in September now I just have to send the card and some sweeties - easy peasy...  =0)  TFL

8. november 2010

Hjemme fra SAM - indtryk, indkøb og KORT / Home from Scrap-a-Mania ...

På opfordring (er du så glad Karina  =0)  ) har jeg kastet mig over kameratømning her til morgen og her er lidt indtryk fra weekenden i Roskildehallerne - nåja - vi var liiige hjemme for at sove og hente flere penge - men ellers var vi der vel sådan cirka non-stop i 2 dage!!

Ingen messe uden en pin-up på en kølerhjelm - vel?? Bilen manglede - men kort før lukketid gik der lidt sjov og ballade i nogen af os - og her stillede Charlotte H pænt op til et pinupfoto. Ellers viser collagen lidt snapshots fra div. borde, et par skud ud over salen - og TÆNK der var mange der sad og lavede noget!!!
Og selvfølgelig et billede af OSH's lille bord taget lørdag, da konkurrencebidragene så småt var begyndt at komme. Min sidekammerat Margit og Lisbeth der havde lånt Gittes plads lørdag aften. Og flittige og dygtige lille Noah med den fine nissehue, her sammen med sin mor, Mie og "tante Glennie" ved nabobordet.


Og heller ingen messe uden lyden af latter, hygge, koncentration og jamrende kreditkort. Butikkerne er der jo ikke kun til pynt, så jeg handlede i næsten alle butikkerne. Her er hvad jeg fik ud af det. Den pink pose indeholder noget HEMMELIGT til NOGEN - ja - vi må jo holde spændingen ved lige, ikke??? :


 Lige et close-up af nogle Magnolia stempler jeg bare måtte eje:


OG til alles store overraskelse nåede jeg faktisk også selv at lave noget. Det blev til 8 OSH-kort af forskelligt design. Her er to af dem. Bee mine - hvor jeg fik lov til at indvi Margits nye lækre MS hjertekanter og lånte bien af Heidi (TAK til jer begge) :


Og dette "I love U" hvor jeg bl.a. fik brugt lidt af det ark man fik gratis hos BM Scrap - (fremover kendt som Memories) der var YDERST passende en masse linjer med ordet LOVE - så det kunne jeg jo fint bruge til de romantiske kort. Her sat som bånd på hver side at de nuttede Forever Friends stempler jeg faldt over i Skotland i sidste måned. LÆKKER kvalitet og hyggelige at male. Jeg lavede U'et som en paperpiecing for at få hjertepapiret på og satte en lille blomst istedet for den der var på stemplet:


DET var vist den rapport - TAK for hyggeligt samvær til alle jeg var sammen med og hvis du vil vide hvem der vandt OSH-konkurrencen så smut forbi OSH-bloggen =0).

Snapshots from the Scrap-a-Mania event this weekend, what I bought and a couple of cards I made all to be used for Valentines. TFL

6. november 2010

Lige NU burde jeg være ved at finde en siddeplads på SAM i Roskildehallerne/ This weekend I am participating in Scrap-a-Mania

Og jeg har glædet mig rigtig meget til at være i selskab med ca 160 "medsøstre" og alle dem der kommer for at shoppe i de lækre butikker. Det bliver SUPER!  OG når jeg er der er OSH jo også i byen - så jeg har selvfølgelig min OSH-kortkasse med og modtager kort både lørdag og søndag.

Denne gang har vi også en lille OSH-overraskelse - så smut videre over på OSH-bloggen og læs om en konkurrence for kortmagere der sidder hjemme i weekenden og gerne vil lave et kort til OSH efter en skitse - TROMMEHVIRVEL :  "Vi har præcis i dag udgivet vores første OSH-skitse og der er også en lille præmie"

Og for at dette ikke kun skal være et tekstindlæg - selvom jeg jo syn's det er MEGA spændende - så er her et kort jeg har lavet til en sød bekendt. Vi har været kolleger og jeg har tit lavet kort til hende - denne gang var det hendes søn der fylder 10 år i dag. Så TIL LYKKE OLIVER - håber du får en god fødselsdag.

Han havde bestilt et kort til sin runde dag - hvor sødt er det at han går op i sådan noget - her er det - Oliver spiller fodbold, elsker Pizza og har en sort labrador (ja det har alle vi kender åbenbart p.t.).  =0) Farverne er OK i virkeligheden - det var lidt dårligt vejr til at fotografere.


This weekend I am with more than 160 mad scrappers having fun, shopping, talking, and WHO knows maybe making some cards or LO's. The above card is made for a friend's 10 year old son. He loves to play soccer, likes pizza and has a black lab dog. TFL

1. november 2010

Kort til vores gode venner der bor her på vejen / Bday card for a friend

Den mandlige halvdel af vores gode venner med den lille sorte labrador, der før har været fotomodel her på bloggen, har lige holdt fødselsdag. Jeg havde lovet hvalpen at hjælpe den med et kort til dens "far" - så her er det fra den og os!  =0).


I made this card for a friend - it is from us and his puppy! The same black lab I have showed earlier on my blog. TFL