31. december 2008

GODT NYTÅR og et kig på 2008s scrapmål /HAPPY NEW YEAR - and did I meet my goals for 2008


RIGTIG GODT, LYKKELIGT NYTÅR til alle der besøger min blog. 1000 TAK for i år og på glædeligt gensyn.

Jeg har kigget på mine scrapmål (de andre er vist desværre uændrede) for året - de lå før på et forum - men i det nye år vil jeg lægge min mål her på bloggen - så jeg ikke "glemmer" dem ;0) - Men her er mine scrapmål for 2008 - efterfulgt af en lille kommentar. Egentlig ikke helt tosset - hvis man også liiige skal passe resten af sit liv ind i de vågne timer, der er hver dag.
Og jeg har HELT SIKKERT nået det mål jeg også har med min hobby - det har været sjovt - og jeg har ELSKET hvert minut (og hver en krone nå ja og £ og $...) jeg har investeret i den og sætter STOR pris på de dejlige mennesker jeg har mødt i denne verden. Hvad med dig - satte du dig mål for din hobby og hvordan gik det??

Mål for 2008
10 af 25 LO's
- Hvad kan jeg sige - jeg er IKKE en hurtig scrapper !!
2 af 4 mini-albums
- Det kunne jeg nok have gjort bedre!!!
102 af 50 kort (heraf 40 julekort)
- OK så er det officielt - jeg ER en kort-nørd!
2 altered projekter
- Ja - men det var jo også sat lavt =0)
NYT på bloggen min. 2 indlæg/uge
- JEPS 156 indlæg må siges at være LANGT over målet =0)

HAPPY NEW YEAR to everyone visiting.


Above I looked over my scrapping goals for 2008 - not bad at all with room for improvement especially when it comes to finishing more LO's. However, one of my most important goals is to have fun and create - and I did that! I loooove every minute and every £, $ and DKK I have spent on my hobby this year and I treasure the friends I have met and kept in touch with. How about you?? Do you set goals for your hobby - and if so - did you meet them??

29. december 2008

En lille engel fra Esrum Møllegaards julemarked / One of my angels...


Julen synger på sidste vers - men får lov til at holde indtil Hellig Trekonger her i huset, for det er sidste gang vi tænder julelysene på træet her hos os. Derfor kan jeg stadig vise lidt af vores pynt - i dag en af to små engle jeg købte på julemarkedet da Mie var i lære på Esrum Møllegaard. De er lidt "Rudolf Steiner-dukke- agtige" så jeg faldt for dem straks jeg så dem. Efter min mor og søster ikke er her mere er det blevet "deres" engle og derfor hænger englene nær spisebordet, så de stadig kan følge med i hvad der foregår. Stadig en hel masse fridage - SKØNT.

One of our angels. I bought this one at a Christmas market at Esrum Møllegaard while Mie was there working in the kitchen. Since we lost my mum and sister - I dedicated one to each of them - and therefor their angels are hanging close to our dining area to allow them to be a part of everyday life in December. Still lots of days off from work this year - BRILLIANT

27. december 2008

Julepynt med et stænk af Grønland / Ornaments with a touch of Greenland

Hej igen- og HOV - ser pludselig jeg har rundet 30.000 besøg. Jeg rundede 15.000 i maj da min blog fyldte 1 år - så det er da gået hurtigt siden. 1000 tak for alle besøg og kommentarer - det er bare SÅ hyggeligt!!

I dag har vi haft en kanon hyggelig dag hos Margit og Jørgen. Vi kom til spisning kl. 13.30 og VUPTI - så gik den dag og vi er næsten lige kommet hjem. Tænk at man stadig kan have så meget at tale om efter alle de år - det er da utroligt - men også dejligt. (Tak for i dag/aften/nat... VINKER...).

Som lovet er her en lille collage med noget af vores julepynt. Min søde mand har været i Grønland RIGTIG mange gange med sit job (dengang han var i Flyvevåbnet) og det år Georg Jensen lancerede en lysholder til juletræet med en isbjørn, skete der en ændring hist og her på vores juletræ. I 2001 fik vi en Cherished Teddies "isbjørn" fra USA - og det er jo et årstal man husker af mange årsager (en af dem var vores sølvbryllup). Senere flettede Kjels søster et isbjørnshjerte og i år fik Kjel en isbjørneunge til træet. Snemanden der fodrer egern er til minde om vores besøg i New York i 2003, hvor vi så rigtig mange egern i Central Park. Derudover ses julebordet 2008, kaminhylden med alle de skønne julehilsner vi har fået (heraf en del flotte, hjemmelavede kort, adventskransen juleaften, juletræet med nisse i kanten af billedet, julepynt fra USA med Nuser (som jeg ALTID har været vild med siden jeg var ganske ung) og en utroligt STOR og smuk julekugle som jeg har fået i julegave fra Skotland (den kom med posten - UTROLIGT den overlevede, ikke??? - PostDanmark må have haft en god dag!! Nederst på træet en FIIIN flagguirlande lavet i stof som jeg har været heldig at få af Stine66 og som straks erstattede en mere almindelig papirudgave vi plejede at bruge, for flag har vi ALTID haft på vores træ i begge vores barndomshjem.
 
Posted by Picasa


Gee just realized I have passed the 30,000 mark - lovely. Thanks a lot to everyone contributing to this!!! Blogging is so much fun when there is someone out there visiting your blog. Back to the photo above: Our tree has many memories - here you see a selection. Polar bear paperdecoration and polar bear cub ornament, Cherished Teddy polarbear with sign from 2001 (a memorable year for several reason - one of the happy ones being our 25th wedding anniversary), A Hallmark snowman feeding the squirrels (bought that in New York to remind us of all the squirrels we saw at Central Park in 2003), Snoopy decorations (LOVE PEANUTS - and have done since I was 17 years old), a BEAUTIFUL and very big ornament our Scottish friends posted to us one year (it made it here in one piece - I am still amazed it did), our mantlepiece with some of our xmas cards (many of them lovely homemade ones...), the xmas table, tree and advent wreath with all 4 candles burning on xmas eve.

26. december 2008

Lidt glimt af vores jul / Xmas at our house 2008..







Vores jul er også en Bamsejul - det er vist ingen hemmelighed. Her har de klædt om til den store dag.

Det er også en bamse der tæller ned til juleaften, i år kom der bamser på servietterne, kagedåsen er i samme tema. På julebordet og i vindueskarmen bor søde norske nisser, den ene meget TRÆT så det er nok ham der er kommet med pakker i hele december måned blev vi enige om ;0). Moster Mie havde fundet nissehuehårbøjlen frem og som I kan se er det eneste Elias ønsker sig til jul "2 nye tænder" - så alt er helt som det skal være.
Det obligatoriske familiefoto foran juletræet skal heller ikke mangle og i år også med Mie's "barn" der dog mangler en bamsefar. Og så et foto af den fine globus barnebarnet fik af sin mor og far fordi han er ENORMT dygtig til lande og flag.

Posted by Picasa

Tak for ønsker og adresser fra de to glade vindere. Det var ikke den store overraskelse at det blev ønsker om Hänglar aftryk, så jeg skal lige have monteret de nyeste stempler og have stemplet nogle aftryk, så kommer der et brev afsted. Det bliver inden årets udgang - det lover jeg!

Tak for besøget - i morgen viser jeg en lille collage af pynten på vores juletræ, hvoraf Kjels kærlighed til Grønland har sin helt egen plads! =0)

Just a glimpse of our xmas eve with pixies and teddies galore. As you can see our DGS is wishing for a set of new teeth this year (LOL) but still cute isn't he? Tomorrow I will take a walk with my camera and get a few close-ups of our decorations on the tree - each one has a story to tell - this time I will show you the polarbear ones - as DH loves Greenland we have a few.

25. december 2008

God 1. juledag og vi har 2 vindere../Merry Xmas and blogcandy goes to...

Allerførst håber I alle havde en dejlig juleaften - det havde vi her i huset og de der kunne smage noget, (snøft, host, snot) sagde maden smagte dejligt. =0)

Her ses Mie's gavepapir og matchende hjemmelavede Til og Fra kort.
Alle fik fine gaver - og jeg fik blandt mange andre fine og lækre ting en håndfuld
skønne Letraset Promaker penne, noget dejligt glimmerlim og noget BLING OG ikke at forglemme julestempler fra Hänglar. Og at jeg FIK scrapting i julegave er jeg ISÆR stolt over efter at have læst dette vers hos Caz fra England. Det er en nydigtning at det kendte "Twas the night before Xmas":'

Twas the night before Christmas,
I'm glued to the tree.
I'm wondering what Santa
brought just for me.
Could it be cardstock
or chipboard or lace?
Or some QK's, I said,
with a smile on my face.
And that's when I heard him,
"Hi Santa, " I said
"You know....good little girls
Should be in their beds."
"I know I should Santa,
And now I've got caught.
But I was just so excited
To see what you brought."
"Well, let's take a look
In this room where you work."
He shook his head quickly,
And left with a jerk.
I heard him exclaim
As he put it in gear.
"You've got enough crap,
I'll see you next year!"


SKØN ikke - og det betyder jo så at jeg udover at have fin orden i mine sager
var heldig at julemanden ikke syn's jeg havde for meget til at få mere!!! =0)

I dag har vi fået ryddet op efter juleaften og Mie og jeg har hygget med at lave
dette kort til en ven i Skotland der fylder 40 år. Inden i kortet står der "and still on your toes" fordi hun har 3 små børn der holder hende travlt beskæftiget. Der er masser af "Bling" i bogstaver og balletskørt - men det er svært at se på det scannede foto.

Mie har også været LYKKENS GUDINDE og trukket 2 heldige vindere. Det blev MARGIT og CHARLOTTE, så de mener nok begge der er HELD ved hende Mie. Men når man lægger MANGE kommentarer har man jo også mange chancer i lodtrækningen. Jeg har nogle ting klar til jeres gave - men fordi det er JUL og fordi jeg liiige har fået nye Hänglar julestempler - får I selv lov til at vælge om I vil have nogle aftryk af dem - eller om der er nogle motiver fra mine Magnoliakort der er lavet i årets løb I hellere vil have aftryk af. Bare giv mig besked i en pb hos Scrapshop sammen med en adresse (OK det behøver du så ikke at gøre Margit - den kender jeg jo. )

Fortsat dejlig juleferie til jer allesammen.

I am SO happy I got some stash for Xmas - as that must be because Santa is satisfied with my new room and finds it OK for me to get new stuff (see poem above) lifted from Caz' blog - thanks for the giggle Caz.

24. december 2008

Rigtig GLÆDELIG JUL allesammen / Merry Xmas to you...


Med et af mine absolut sidste julekort for i år ønsker jeg jer alle en RIGTIG GLÆDELIG JUL og siger samtidig mange tak til alle der ville lege med i "Blog hver dag i december" udfordringen OG til alle der har besøgt mig og lagt kommentarer. Det er SÅ hyggeligt at læse og jeg har nydt at besøge en masse blogge i julemåneden og læse om jeres skikke og se hvad I har lavet. Julekortet er til en nabo, der for nylig havde mus (og BESTEMT ikke var glad for det). I kortet står at hendes ubudne gæster er vendt tilbage for at synge julen ind hos hende, og at de lover at blive UDENFOR denne gang =0).
OG ... (indsæt TROMMEHVIRVEL...) så har jeg en fin award til alle der har blogget med og holdt ud i hele perioden. Jeg ved hvem nogen af jer er - men I ved det bedst selv, så klap jer selv på skulderen og nyd at I nu har en fin lille dagbog over hele jeres julemåned - hvor sejt er det???
HUSK at det er i løbet af 25.12 at jeg trækker de to sidste blogcandy vindere (det bliver nok ikke specielt julet candy - da der jo er et stykke tid til næste jul - selvom jeg har LOVET mig selv at julekort fremover bliver et projekt jeg vil starte på MEGET tidligere). Og så har jeg for første gang i årevis juleferie - HELT til 5. januar - UHA jeg glæder mig.

With my LAST card for this Christmas I would like to wish everyone a Merry Christmas and a Happpy New Year. Thank you so much for visiting and leaving wonderful comments and to those of you who mastered the "Blog every day in December challenge" - here's an award for you to put on your blog. Thanks for playing - and pat yourselves on the back - and don't forget - now you have a perfect diary about your month of December - how COOL is that. Special thanks (gee this is beginning to sound like a speech after receiving an Oscar statue...) - SPECIAL THANKS to my friend Erica - who challenged me - AND helped making the cute daily ornaments and the award. REMEMBER I will find the two lucky winners of the last blog candy on the 25th of December, so please stay tuned!!

23. december 2008

Så er det store Risengrødsdag / It's the day before Xmas..


Og hvorfor så lige dette foto. Jamen det er da fordi det var Mie's bamse Thirty Girl's fødselsdag i går, dette foto er fra da hun lige var kommet ind i familien sidste år lillejuleaften. Fifty er ret glad for hende har han hvisket mig i øret, og hun er inviteret med til juleaften igen i år. Fifty gav hende en lille bamse IPod i 1 års fødselsdagsgave.

Når jeg kommer hjem fra job i dag står resten af dagen i risengrødens tegn og så skal vi pynte juletræ. Sådan har det altid været siden jeg var barn - forældrene pynter træet så sent lillejuleaften at det er en overraskelse for børnene hvordan det ser ud. Her hos os kan man så se det julemorgen - men hjemme var der skydedør indtil det rum juletræet stod i, så vi så det for første gang når døren gik op juleaftgen og træet stod der med alle lys tændt. UH - jeg kan få helt gåsehud når jeg tænker tilbage på det. =0)

GEE - I was in a hurry and totally forgot the translation - SORRY!! This is a photo of my other grandchild - my youngest daughters teddy Thirty Girl. She was 1 year old yesterday and I gave her a BaB Teddy IPod. Photo is from last year - we call it "Kissing Santa Claus". =0) Today we will wrap the last presents and decorate the tree - YES - I can imagine some of you out there fainting when you read this - but our tradition (at least in my family) calls for a tree that is up from December 23rd and until January 6th and when I was a child I didn't see it till after we had our dinner on the 24th and my mum and dad opened the big doors and there it was - with all the tiny candles lit (here's another AHA-moment for you - we use real candles on the tree). Some of my friends from abroad have asked me about the fire risk - but in my LONG life I have never had any problems with it (touch wood...).

22. december 2008

Tvillinger hjem fra sygehuset / The arrival of twin girls...

Bestillingskort til kollega der lige er blevet faster til tvillingepiger. Hun bad egentlig kun om 1 kort nu de kommer hjem fra sygehuset - men min scrappehjerne tænkte - NIXEN BIXEN - de er to små personer - så de skal have hvert sit kort. Derfor disse to "næsten" identiske kort til de to små prinsesser. Datostemplet har fået en sutteflaske brad oveni den lille kage der ellers er der - så passede det bedre, syn's jeg. Jeg har IKKE glemt at trække blogvinder i denne uge. Men jeg har bestemt at der trækkes 2 gange den 25. om morgenen. Det ER jo en amerikansk udfordring jeg har deltaget i - og "over there" får man jo først gaver om morgenen. Så bare kommenter løs - I bliver ikke snydt - der er bare to vindere 1. juledag. TAK fordi I har fulgt med så længe og TAK til alle jer der også har blogget - det har været sjovt at følge med i.


Twin baby cards for a colleague. Her brother just made her an aunt for the first time - and to twin girls. She asked for a card - but I decided to make two - one for each - almost identical - but still individual. Hope she will like the idea.

21. december 2008

Så blev der bagt og bygget kagehus / The gingerbread house 2008...


Hvor er det sjovt at se hvor meget der sker med en lille fyr i løbet af 12 måneder. I år var E virkelig PÅ under hele bageseancen. Der blev smuttet mandler (der fløj rundt i hele huset...), sorteret MM'er, lagt chokoladetagsten på, besluttet farveorden på pynten "der skal være lyskæde rundt langs taget", beordret Momse til at der skulle være skodder og FIRBEN på huset (ligesom i Frankrig) og "kan der godt bo vingummebamser inde bag ruderne og så skal en af dem være ude for at lege - han kan spille fodbold med en brun MM"?? En sjov dag og her ser I lidt fotos fra undervejs. De FIIINE jødekager i piratfacon er lavet med de forme (en skib og et sværd) E lige havde fået af nissen i sin pakkekalender. HVOR var det heldigt!!!

Og her et par "fjollefotos". E og morfar leger hund med en MM på næsen og E opdager at han kan spise slik med lukket mund, pga de manglende tænder pt. OG så er morfars nissehue STADIG for stor hvis der ikke er en klemme i nakken. TAK for besøget og god 4. søndag i advent til jer allesammen...

We had a long, funny day with our DGS making cookies and fooling around - the gingerbread house 2008 has shutters next to the windows (like in France) and a lizard on the roof. AND one of the gellybears is playing football outside.

20. december 2008

Så skal der pyntes juletræ / Look who's ready to deck the halls...

HOVSA - jeg løb tør for kort - og havde faktisk glemt disse små søde pindsvin - de måtte lige på et kort sammen med mit lækre QK julealfabet. I dag lørdag kommer barnebarnet for at bage, så vi må hellere se at komme i seng. Men der er jo en masse man skal nå, når man nu ikke skal tidligt op næste dag, ikke??? Opdagede at jeg havde glemt prikker og kunstig syning inden jeg scannede - sådan går det med MÅNESKINSARBEJDE - men det blev rettet inden det blev sendt.

OG så har jeg sørme fået en JULEAWARD af Karina - 1000 tak - hun skrev:
Til Charlie fordi du laver de skønneste qk kort, som jeg bliver meget inspireret af. Altid hyggeligt, at komme forbi din blog. Det er jeg da glad for at du syn's! Og undskyld jeg må have overset at du også blogger hver dag - du bliver FLUKS tilføjet min linkliste.


Gee - I ran out of cards. Just as well - cause I totally forgot I had coloured in some of these cuties. HAD to use them together with my lovely QK Jolly letters. Better get to bed, our DGS is coming tomorrow to "help" baking cookies. BTW Danish lesson for you again text reads Christmas greetings - glad I made it in Danish as it is not as many letters - AND as you can see the UK version is easier thanks to QK's preassembled sentence. =0)

19. december 2008

Bæredygtigt juletræ / Recycle something for a xmas tree..

UHA den har jo stået på hele TO projekter med værelsesindretning, maling, lakering osv. her i huset - men et juletræ skal vi da have - så her er et genbrugstræ jeg har fundet - og sørme om jeg ikke tror vi vil kunne lave det her i huset med de sidste bøger og blade og gamle reoler =0). Ha' en god fredag - dette var så et af de knapt så seriøse indlæg.

With all the painting and redecorating going on here - this could be an idea when it comes to finding a xmas tree!!! An I guess it is good for the environment as well. And with this picture I wish you all a HAPPY FRIDAY.

18. december 2008

Et nyttigt julekort... /If you have people coming over....


Blandt de mange fine og søde julekort vi har modtaget allerede nu, er der også dette praktiske (og morsomme). Det er fra Beredskabsstyrelsen (det der i gamle dage hed Hjemmeværnet) til min mand (pga hans virke inden for Folk og Forsvar. Jeg elsker når firmajulekort kan have en humoristisk vinkel. Så hvis I får et stort rykind til jul - så er opskriften på en skude risengrød udover det sædvanlige lige her. Værs'god. =0)

Among all the pretty and lovely cards we have received this xmas I found this one showing you how to cook rice porridge for 1,000 people - always nice to know if you have a large family! Or if Santa brings all his elves with him next week - cause this is what we feed them - no milk and cookies in this part of the world. =0)

17. december 2008

JUBI jeg er on-line igen / I'm BACK - did anyone miss me???


JUBII så er alle kabler forbundet igen og DH's værelse på vej til at være færdigt. TÆNK at man kan savne sit internet SÅ meget og så her midt i den højhellige juleforberedelsestid. I dag viser jeg et babykort til en kollega der har fået en lille pige. Kortet åbnet igen på midten og når det sker kommer de to grønne gummestøvler til syne. Og hvorfor så det??? Fordi barnets mor kom til en såkaldt "grim fest" i vores firma allerførste gang vi mødte hende iført blomstret kjole og grønne gummistøvler, lagde hovedet på skrå og så på min mand og sagde - "Hej - kommer du her tit" - magen til "score-replik" havde han sjældent hørt - vi sad i et kælderlokale i Festkompagniet og derfor omtales hun kun som "hende med gummistøvlerne" her i huset. Så selvom det blev et lyserødt kort med guldprinsessekrone, glimmerkant og hele griseriet - så skulle gummistøvlerne (QK julemandsstøvler) selvfølgelig med. I dag har jeg også (tror jeg da) fået indhentet det jeg var bagud i min kommentarrunde. DEJLIGT.

HI I'm back!!! I always think of poor Charlie Brown from Peanuts when he came back from his dreaded summer camp and shouted "HI I'm back" and Linus' sister looked at him and said "Have you been gone..." HOW cruel was that???? But anyhow I'm glad to be back "in business". Today I am sharing a babycard I made for a co-worker and her baby girl. Card opens behind the QK onesie with the tiny duck and a pair of green boots are hidden there.WHY?? Because my colleague met my husband and I at a BAD TASE office party 8 years ago wearing an ugly, flowery dress and green rubber boots. Looked at my DH - tilted her head and said "Hi - do you come here often". It was SOOO FUNNY - and she is always referred to as "the chick in the rubber boots". The card is girly, shiny, pink etc. but we just HAD to include the boots.

16. december 2008

Et HELT specielt kort / A special card for someone..


UHA da december går altså bare hurtigere end alle andre måneder. I går havde jeg en hyggelig pigeaften med mine gamle skoleveninder OG jeg fik skrevet lidt flere julekort inden jeg gik i seng. Her er et af dem - det åbner bag den prikkede sløjfe og der er en "hemmelig besked" på den ene flap. JUHU nu er der KUN EN dag til jeg har PC derhjemme igen. Og i dag var så JORDSKÆLVSDAG mange steder i Danmark og Sverige - må beklage - vi mærkede ikke noget - til DH's store fortrydelse - han ville jo gerne have at jeg gik på job og fortalte at jeg mærkede jorden skælve under mig her til morgen!!!

December must be the shortest month in the world of grown-ups and no doubt the LONGEST in the world of children. BUT I am still here and still making and sending xmas cards. This is one of them. Denmark had a 4.5 - 4.7 earthquake this morning and quite a few people felt it. Nothing like this in Denmark since 1989 they said. Sorry to report we never noticed - much to my DH's dismay. He always wished I would tell everyone that "I felt the earth move" when we woke up in the morning. LOL

15. december 2008

Et af Mie's julekort /One of my DD's xmas cards..


Mie har indviet sit nye alfabet i forbindelse med sin julekortsproduktion og lånt min Stampin*Up rullestempel med kristjørn blade. Her er resultatet, Mie's sædvanlige enkle men søde stil dette er til Skotland, på de danske står der God Jul - Jeg skal lige hugge lidt af ideen til de sidste kort...=0).

Better late than never - I can blog from my workPC. This is one of my DD's xmas cards. She used her new Dragonfly QK letters and my SU Holly stamp roller. It's nice and simple - but I like it a lot.

14. december 2008

God 3. søndag i advent / Happy 3rd Sunday in Advent..


Jeg blogger fra min datters PC i dag. Vores net er afmonteret i et par dage - men ET ORD er jo et ord - så her er dagens indlæg. Mie og jeg skal lave de sidste julekort i dag (og måske i morgen) og så skal vi i kirke for at høre vores ældste Mette's kor synge (Slangerup Kirke). Det tegner jo til at blive en hyggelig adventssøndag. Dvs. jeg skal på en lånePC igen for at annoncere dagens vinder af blogcandy - så jeg kan ikke liiige love hvad tid i aften det bliver - men gaven er klar - så bare vent. FIN adventskrans men ikke min - da der ikke er kortlæser her på DD's PC - måske hun ønsker sig en til jul?? OG beklager - ingen julekugle nr 11 i dag - for den ligger jo på min PC og min job PC.

Så er jeg på besøg hos min nabo for at låne en PC - og vi har besluttet at besked nr. 24 fra neden i min inbox er vinderen. Til lykke Pia B.

Using my DD's PC today as our internet has been disconnected for a few days while DH is redecorating his home office. BUT I promised to blog everyday - and I still do. Today DD2 and I will be making the "hopefully" last xmas cards and later today we are going to church to listen to DD1 and her fellow choir members singing xmas carols - a nice and cosy day is in front of me. Don't forget BLOG candy will be chosen this evening - but as I have to use someones PC again I cannot tell you when I will announce the winner.

13. december 2008

Jul er jo også for drenge /Xmas is for boys too...

Jeg opdagede pludselig at 80% af mine julekort var med piger - det går jo VIRKELIG ikke - så en af mine søde Hänglar drenge sagde ja til at tage juletøj på og sidde model til dette kort. Han har ovenikøbet LAKSKO på men det kan man nok ikke se på scanningen. Glædelig jul båndet er nyt ude fra Chan D'or på Amager - der kommer et stykke med i min kommende blogcandy sammen med skumfiduser og lidt bånd der IKKE er julerelaterede. LOKKKE LOKKE =0).

I realized yesterday that the majority of my xmas cards had girls on them. THAT'S no good - but I bribed this little Hänglar boy to wear red and shiny shoes to make him look Xmassy. LOVE these little boys and girls from Sweden (SIGH...)

12. december 2008

Udenfor vores vindue... /Outside our windows...

Det ER jo på denne tid af året der kan ske mærkelige ting!!! Kan I huske jeg fortalte vi havde hjulpet en genbo med at hænge 2 lyskæder op foran hendes hus?? Det var på et træ og en busk - så langt så godt. MEN i dag da vi tager persiennen i min mands kontor ned for at male vindue ser vi pludselig dette udenfor: Kan I også se det??? Ellers må vi liiige stille lidt skarpere: SÅDAN - der er minsandten LANDET ET RENSDYR lige der ovre foran huset. Den står og kigger sig over skulderen, somom den tænker "HOV - hvor er de andre, kanen og ham den lille, tykke i det røde tøj blevet af". Hvor sjovt er det lige....!!! Så må det sørme snart være JUL!!

T'is the season... and look what landed in front of a neighbour's house. One of Rudolph's mates. It was a tree and a bush with lights on it - but today when we looked out our window - MAGIC happened - and there it was. Looking over it's shoulder to see where the rest of the pack and Santa is! Strange isn't it - but that's what you can expect this time of the year - MAGIC - pure MAGIC... =0)

11. december 2008

Engle skal der til / My mothers angels...

Jeg er en af dem der IKKE er så heldig stadig at have sin mor mere, men derfor får hun skam sin julepynt ved sit billede hver år. Og der knytter sig en sød lille historie til disse 3 englebørn. Vi var 3 søstre derhjemme og så langt tilbage jeg kan huske ønskede min mor sig ALTID "3 søde piger" når vi spurgte om ønsker til jul. Et år var der så en af os (jeg KAN altså ikke huske hvem..) der havde tænkt så grundigt over det ønske, at hun med et barns uskyld svarede "JAMEN hvor skal alle de børn bo henne, så har du jo 6!" =0) Som voksne fandt vi denne lille figur, som mor fik et år til jul med teksten "fra dine 3 søde piger". Nu bor de så her hos mig - og kommer frem for at stå ved mors billede hver jul.
My mother once got this for xmas from me and my 2 sisters, because she always said all she wanted for xmas was 3 sweet and well-behaved girls. When we were kids we were quite puzzled because we had NO idea how she would make room for another 3 kids!!! As grown-ups we found this and gave it to her one year for xmas. Wish granted "3 little angels". Since then it was a part of her xmas decorations and now I have it and put it in front of her photo every year for xmas.

10. december 2008

Bordpynt med indbygget overraskelse/Place cards with built-in surprise..






Disse er ikke fra i år - men ideen er god nok - og kan bruges til alle afskygninger af hjemmelavede bordkort/bordpynt til et julearrangement. Jeg brugte disse (som jeg lavede med min allerførste gamle, røde Sizzix og en mønstersaks til sukkerkanterne)til en julefrokost min mand holdt for sit børneudvalg da han sad i byrådet. Ingen havde egentlig opdaget forskellen - men der var en lille gave til den der sad ved en honningkage der var anderledes end de andre. Derfor de reflekterende hjerter på den ene. De kunne stå vha. et strimmel karton bøjet som en pyramide og limet på bagsiden.

OG så bringer jeg en vigtig SERVICEMEDDELELSE: Jeg har søgt rundt og fundet ud af at mini marshmallows kan købes over nettet (de vejer jo ikke noget - så portoen er vel ikke urimelig) hos www.jensogco.dk som jeg kan se ligger i Gjelerup ved herning og hos www.dialife.dk som skulle ligge ved Slagelse - håber det hjælper for dem der ikke lige kan komme i Magasin eller til København. =0)

OG så må jeg da vist hellere inkludere en lille pose med mini-skumdimser i min kommende blogcandy!!!

Tiny gingerbread men made with the oldfashioned red Sizzix machine a couple of years ago. I used them as table decorations in front of each plate - and later there was a gift to the person who happened to choose the seat with the
gingerbread man with shiny hearts.
Posted by Picasa

9. december 2008

Fjollet, lille nisse.../Silly little pixie...


Fandt lige en stribe julefotos fra 2006, blandt andet dette af barnebarnet, der har hugget morfars nissehue, blot for at opdage den var FOR stor. Minder mig sådan lidt om Rumpenisserne i Ronja Røverdatter der siger "hvoffor det her blev så mørkt"... I år er han jo en STOR dreng til jul. Det jeg har lavet i går er hemmeligt, så I må nøjes med en fjollet nissedreng.


Found this photo from xmas 06. Elias pinched Grandad's santahat - only to realize it was a bit big for his head. This sooo reminds me of the Astrid Lindgreen movie "Ronja Røverdatter" and the tiny pixies that lives in caves in the forest. Cannot show you what I made yesterday - later but not now.